Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu käynnistyy torstaina 31.5. klo 10

31.5.2018

Kokeiluun voi ilmoittautua verkossa tai puhelimitse. Mukaan otetaan yhteensä 500 täysi-ikäistä asukasta Pirkkalasta ja Vesilahdesta.

Suun terveydenhuollon kokeilussa perushammashoitopalvelujen tuottajaksi valitaan mukana oleva yksityinen palveluntuottaja kunnallisen palvelun sijasta. Mukana olevien palveluntuottajien tiedot löytyvät kokeilun isäntäkuntana toimivan Tampereen internetsivuilta.

Valinnan voi tehdä vain kerran kokeilun aikana. Kokeilu kestää vuoden 2018 loppuun asti.

Valinta on sujuvinta tehdä verkossa

Kokeiluun voi ilmoittautua verkossa tai puhelimitse. Sujuvinta valinta on tehdä sähköisesti valinnanvapauskokeilun valintaportaalissa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Verkkopalvelussa onnistuneen valinnan jälkeen ruudulle ilmestyy teksti "Kiitos, suunhoitoyksikön vaihtopyyntösi on vastaanotettu onnistuneesti". Ruudulla näkyvät myös uuden suunhoitoyksikön tiedot.

Osa palveluntuottajista on ilmoittanut, kuinka monta asiakasta he pystyvät ottamaan mukaan kokeiluun. Kun valinnan tehneiden asiakkaiden määrä on täynnä, kyseistä palveluntuottajaa ei pysty enää valitsemaan. Tällöin palveluntuottajan kohdalla valintapalvelussa lukee "Täynnä".

Pirkkalasta ja Vesilahdesta kokeiluun otetaan mukaan yhteensä 500 asukasta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos oman kunnan osallistujamäärä on täyttynyt, valintapalvelu ilmoittaa kuntakohtaisen kiintiön olevan täynnä.

Kokeiluun voi ilmoittautua myös puhelimitse

Valinta on mahdollista tehdä myös puhelimitse numerossa 03 5657 0119. Palvelunumero on avoinna arkisin kello 10–15. Puhelimitse ilmoittautuvien asiakkaiden on hyvä huomioida, että kokeilun alkuvaiheessa linja voi ruuhkautua.

Hoitoajan voi varata valinnan jälkeen 6.6. alkaen

Hoitoajan valitsemalleen palveluntuottajalle voi varata keskiviikosta 6.6. lähtien. Hoitoajan varaaminen edellyttää, että on täysi-ikäinen, tehnyt onnistuneen valinnan verkossa tai puhelimitse vähintään yhtä arkipäivää aikaisemmin ja palveluntuottaja on saanut tiedot uudesta asiakkaasta. Hoitoaika varataan soittamalla suoraan palveluntuottajalle. Hoitoaikaa ei voi varata tekemättä valintaa verkkosivuilla tai puhelinpalvelussa.

Asiakkailta peritään heidän saamastaan suun terveydenhoidon palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut. Kokeilu koskee perushammashoitopalveluja, erikoishammaslääkäritasoinen hoito ei kuulu kokeiluun.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilua.

Lue lisää suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilusta hammashuollon sivuilta.

Lisätiedot
Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
044 423 5237
anna.heikkinen@tampere.fi

Projektisuunnittelija
Tiiu Airistola
040 667 3698
Tiiu.Airistola@tampere.fi

« Takaisin