Pirkkalassa asuvat maan tyytyväisimmät kuntalaiset

27.3.2017

Pirkkalan kunta sijoittuu ykköseksi tänään julkistetussa valtakunnallisessa asukastyytyväisyystutkimuksessa. Pirkkala on onnistunut jatkuvasti parantamaan tulostaan vuosittain tehtävässä tutkimuksessa.

Sekä Pirkkala että Kauniainen yltävät Kuntarating 2016 -tutkimuksessa keskiarvoon 84,5, joka on erinomainen tulos. Kuntien keskiarvo on 69,4, jonka yläpuolelle ylsi lähes puolet reitatuista 75 kunnasta.

Pirkkalan kunta sijoittui ykköseksi myös vuonna 2014 tuloksella 83,2. Vuonna 2015 Pirkkala jäi pienen otosmäärän vuoksi ratingin ulkopuolelle.

”Olemme paitsi onnistuneet pitämään ykköspaikkamme, myös nostamaan asukastyytyväisyyttä. Olemme luonnollisesti hyvin iloisia tuloksesta. Henkilöstömme on tehnyt hyvää pitkäjänteistä työtä. Hyvä tulos vahvistaa myös omaa näkemystäni, sillä saamme kuntalaisilta myös suoraan hyvää palautetta työstämme. Yksi tärkeä tekijä on se, että kaikki valtuustoryhmät ovat sitoutuneet yhdessä sovittuihin tavoitteisiin ja päätöksiin. Meillä puhalletaan yhteen hiileen”, Pirkkalan pormestari Helena Rissanen toteaa.

”Tyytyväisiä asukkaita ei olisi ilman hyviä palveluita, joita puolestaan ei olisi ilman osaavaa ja ammattitaitoista henkilökuntaa. Tämä palaute lämmittää varmasti henkilöstön mieltä ja innostaa jatkamaan palveluiden kehittämistä yhdessä asiakkaiden kanssa”, jatkaa Pirkkalan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.

Pirkkalan laatutasosta kertoo myös se, että kunta on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon tutkimuksen alusta eli vuodesta 2012 asti.

Pirkkalaa olisi valmis suosittelemaan tuttavilleen 72,4 % vastaajista, joka on tutkimuksen kolmanneksi korkein tulos. Suomen keskiarvo on 33,8 %. Vähiten suosittelijoita saanutta kuntaa suosittelisi vain n. 11 % vastaajista.

Norstat Finland haastatteli Kuntarating 2016 -tutkimukseen 10 263 Suomessa asuvaa 18–79 -vuotiasta Suomen asukasta syksyn 2016 aikana. EPSI Rating yhtiön tutkimuksessa asukkailta kysyttiin kuinka tyytyväisiä he ovat asuinkuntansa tarjoamiin palveluihin, missä määrin palvelut täyttävät kaikki odotukset ja kuinka lähellä asuinkunta on täydellistä kuntaa.
 

Lisätiedot

Kuntarating 2016, Pirkkalassa ja Kauniaisissa tyytyväisimmät asukkaat

« Takaisin