Pirkkalan yhteislukion rehtoriksi on valittu Marjukka Suihko

11.5.2017

Pirkkalan yhteislukion uudeksi rehtoriksi on valittu Marjukka Suihko. Suihko on aiemmin toiminut yhteislukion vararehtorina ja hoitaa tällä hetkellä rehtorin tehtävää viransijaisena. Rehtorinimitys astuu voimaan elokuussa, jolloin valmistuu myös yhteislukion uusi koulurakennus.

Marjukka Suihko on toiminut Pirkkalan kunnassa matematiikan lehtorina vuodesta 2005 lähtien. Lukion vararehtoriksi hänet valittiin vuonna 2014, josta lähtien hän on vastannut lukion hallinnollisista asioista yhdessä rehtorin kanssa. Pirkkalan yhteislukiossa pitkään rehtorina toiminut Tarja Kivimäki jäi eläkkeelle keväällä 2017. Lukiolle etsittiin uutta rehtoria julkisen haun kautta. Hakemuksen jätti yhteensä 15 hakijaa, joista haastatteluihin valittiin neljä.

Suihkon vararehtorivuosiin on mahtunut monenlaisia uudistuksia ja muutoksia. Suurimpia näistä ovat olleet sähköisten ylioppilaskirjoitusten käyttöönotto, lukion opetussuunnitelmauudistus sekä uuden lukiorakennus Silmun rakennusprojekti.  

Tulevina vuosina nyt valmisteltuja uusia opetussuunnitelmakäytäntöjä vakiinnutetaan sekä pyritään löytämään mm. yritysyhteistyön kautta uudenlaisia mahdollisuuksia hyödyntää elokuuksi valmistuvaa seutukunnan moderneinta lukiorakennus Silmua. Pirkkalan yhteislukio saa Suihkosta rehtorin, joka uskoo hyvän ja toimivan oppimisympäristön rakentuvan välittämisen, rajojen ja huumorin yhdistelmästä.

Marjukka Suihko on naimisissa ja asuu Tampereella perheensä kanssa. Oman perheen kesken vietetyn ajan lisäksi Suihko valmentaa neljää maajoukkuetason aita- ja pikajuoksijaa sekä urheilee itsekin. Suihko kertoo oman urheilutaustansa opettaneen, että olipa tilanne mikä hyvänsä, koskaan ei pidä antaa periksi. Tämä onkin keskeinen viesti, jota hän toivoo omalla esimerkilläänkin välittävänsä uudessa rehtorin tehtävässään koko yhteislukion väelle.

« Takaisin