Pirkkalan uusi lukio tarjoaa opiskelulle huippuluokan puitteet

15.2.2017

Kesällä valmistuva uusi Pirkkalan yhteislukio tuo raikkaan vaihtoehdon ensi viikolla alkavaan yhteishakuun. Laaja kurssitarjonta ja yksilöllinen opetus kohtaavat huippumoderneissa, terveissä ja valoisissa tiloissa. Lukio mahdollistaa urheilijoiden treenaamisen, tarjoaa yritysyhteistyötä ja järjestää osan Tredun lentokoneasentajakoulutuksen kaksoistutkinnosta.

Pirkkalan kunta uudistaa ennakkoluulottomasti lukio-opiskelua ja sen oppimisympäristöä. Avoin ja muunneltava uusi lukiorakennus Silmu tarjoaa opiskeluun huippuluokan puitteet, joissa hyödynnetään monipuolisesti tieto- ja viestintäteknologiaa. Uusi lukio sijaitsee Pirkkalan keskustassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. 

Uutta ajattelua kuvaa esimerkiksi se, että talossa ei ole erillistä opettajainhuonetta. Tilaratkaisu luo tasavertaisen työskentelyilmapiirin, jossa opettajat ja opiskelijat työskentelevät yhdessä avoimissa tiloissa.

”Suunnittelussa on kiinnitetty paljon huomiota rakentamiseen ja materiaalivalintoihin. Tiloista tulee toimivat ja terveet. Kalustuksella mahdollistetaan eri asennoissa työskentely ja liikkuminen. Opiskelu ei ole enää paikallaan istumista”, kertoo lukion vs. rehtori Marjukka Suihko.

Lukion sydän on ruokailu-, kahvila- ja opiskelutilaksi rakennettu korkea aula, jossa on oleskeluportaat.  Omassa opiskelijaravintolassa on myös kasvislinjasto, ja lisäksi kahvila Hiirenkorva palvelee talon väkeä. Opiskelutilat on varustettu laadukkaasti; esimerkiksi tiedelaboratoriotilaan saadaan ammattitason vetokaapit.

Yhteistyö tuo monenlaista hyötyä

Pirkkalan kunta on lukio-opiskelun työtapojen kehittämisen edelläkävijä. Kokonaisvaltaisen oppimisen ja osallistavan opiskelu- ja toimintakulttuurin avainsanoja ovat yhteistyö, monimuotoisuus, tutkiminen ja ongelmanratkaisu. Oppiainerajat ylittävää tiimityöskentelyä on kunnassa kehitetty maan ensimmäisten joukossa.

Lukiossa on laaja tarjonta myös koulukohtaisia kursseja. Opiskelija voi hankkia lukiodiplomin kuvataiteessa, liikunnassa, musiikissa ja käsityössä antamalla erityisen näytön osaamisestaan ja harrastuneisuudestaan.

Pirkkalan yhteislukio tekee yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Pirkkalan yrittäjät ry on ulkoistanut uutisointinsa ja tiedottamisensa lukion mediakurssille. Huippu-urheilunkin yhdistäminen lukio-opintoihin onnistuu, sillä valmennus luetaan hyväksi kurssisuorituksina.

”Meillä on mahdollisuus löytää omat vahvuutensa ja kasvaa omiin mittoihinsa. Ryhmäkoot ovat maltillisia ja opetus yksilöllisempää. Tavoitteenamme on opiskelijan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen”, Suihko toteaa.

Ilmailualan oppilaitos aloittaa Pirkkalassa

Pirkkalaan valmistuu syksyksi myös Tredun ilmailualan oppilaitos lentokentän läheisyyteen. Oppilaitokseen sijoittuu noin 240 ilmailualan opiskelijaa. Pirkkalan yhteislukio tekee yhteistyötä Tredun kanssa järjestämällä osan lentokoneasentajakoulutuksen kaksoistutkinnon ylioppilastutkinnosta.

Pirkkalaan muodostuu valtakunnallisesti merkittävä ilmailualan osaamiskeskus, sillä Tredun naapurina rakennuksen toisessa päädyssä toimii Patrian siviililentokoulutus. Koulutuskeskus tekee yhteistyötä Tampereen ammattikorkeakoulun TAMK:in kanssa ja suunnitteilla on yhteistyötä myös Tampereen teknillisen yliopiston TTY:n kanssa. Myös samalla alueella sijaitsevat Suomen ilmavoimat, Finavia ja tulli tarjoavat yhteistyömahdollisuuksia.
 

Lisätiedot

Marjukka Suihko
vs. rehtori
Pirkkalan yhteislukio
040 133 5779

Facebook            
@pirkkalanyhteislukiosilmu

Pirkkalan yhteislukion verkkosivut    
pirkkalan-yhteislukio.onedu.fi

Tredun verkkosivut       
www.tredu.fi

« Takaisin