Pirkkalan kunta pohtii supistettua vaihtoehtoa keskustakorttelille

9.12.2015

Pirkkalan kunta selvittää vielä yhden vaihtoehdon keskustakorttelin kehittämiselle. Päätöksentekoa on viivästyttänyt epätietoisuus kunnan tilatarpeesta sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen jälkeen. Kunta on nyt päättänyt neuvotella tontinluovutuskilpailun voittaneen Lujatalo Oy:n kanssa supistetusta vaihtoehdosta.

Pirkkalan keskustakorttelin kunnanviraston tontille on suunniteltu kunnan virastotilojen lisäksi asuin- ja liiketiloja. Tontinluovutuskilpailun voitti syyskuussa 2014 Lujatalo Oy, jonka kanssa kunta on neuvotellut suunnitelmasta.

Keskustakorttelin suunnittelun etenemistä on mutkistanut sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus. Alkuperäinen suunnitelma sisältää työtilaa myös sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita varten. Kuntia on kuitenkin kehotettu tässä vaiheessa pidättäytymään sote-investoinneista, sillä vielä on epäselvää mitä kuntien omistamille sote-tiloille tapahtuu uudistuksen myötä.

Pirkkalan kunta neuvottelee nyt Lujatalo Oy:n kanssa vaihtoehdosta, jossa sote-tilat on jätetty pois. Alkuperäinen kunnan tilojen tarve oli noin 7300 neliömetriä. Supistetussa vaihtoehdossa tilaa tarvitaan noin 2000 neliömetriä vähemmän.

Pirkkalan valtuusto päätti keväällä 2013, että kunnan keskustassa sijaitsevaa kunnanviraston tonttia ryhdytään kehittämään. Kunta selvitti sekä peruskorjaus- että uudisrakennusvaihtoehtoa. Peruskorjausselvityksen mukaan nykyisten tilojen remontointi ei poistaisi lisätilan tarvetta eikä antaisi varmuutta siitä, että sisäilmaongelmat poistuisivat. Näin päädyttiin ratkaisuun, jonka mukaan nykyiset rakennukset puretaan ja tilalle suunnitellaan yhdistelmärakennus, josta löytyy kunnanviraston tilojen lisäksi asuin- ja liiketilaa.

 

Lisätietoja antavat

Helena Rissanen
Pormestari
050 081 7280
helena.rissanen@pirkkala.fi

Jaakko Joensuu
Kansliapäällikkö
050 443 4468
jaakko.joensuu@pirkkala.fi

« Takaisin