Pirkkalan kunnan organisaatio ja postiosoite muuttuvat

1.6.2017

Pirkkalan kunnan uusi organisaatio astuu voimaan 1. kesäkuuta 2017. Samalla kunnan postiosoite vaihtuu uuteen postilokero-osoitteeseen. Nykyinen kunnanvirastorakennus Suupantiellä ja Rohtokujan toimitila jäävät kesän aikana pois käytöstä. Niiden henkilöstö muuttaa uusiin tiloihin kesä-elokuussa, jolloin myös osa kunnan käyntiosoitteista muuttuu. Uusi Partolan toimipiste avautuu 13. kesäkuuta.

Pirkkalan kunnan uudessa organisaatiossa yhdistyvät lautakunta- ja valiokuntamallit. Kunnassa on edelleen 43 valtuutettua, jotka valitsevat joukostaan pormestarin.

Valtuuston ja kunnanhallituksen lisäksi nykyisen neljän toimialalautakunnan sijaan kunnassa on kaksi toimialalautakuntaa; hyvinvointi ja yhdyskunta. Lautakuntien lisäksi muodostetaan asioita valmistelevia valiokuntia. Valiokuntien lukumäärää, tehtäviä eikä kokoa määrätä ennalta.

Lautakuntien ja valiokuntien yhdistelmällä Pirkkala pyrkii tarjoamaan kuntalaisille moninaisempia vaikuttamismahdollisuuksia. Valiokuntien avulla poliittista ohjausta voidaan tuoda mukaan jo asioiden valmisteluvaiheessa. Valiokuntien uskotaan lisäävän myös avoimuutta ja nopeuttavan asioiden käsittelyä. Valiokunnilla ei ole päätösvaltaa.

Toimialalautakuntien lisäksi kunnassa ovat lakiin perustuvat tarkastuslautakunta ja keskusvaalilautakunta. Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen tehtävistä vastaa ympäristöterveyslautakunta, jossa on edustus kaikista jäsenkunnista (Hämeenkyrö, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Vesilahti, Ylöjärvi).

Myös kunnan viranhaltijaorganisaatio muuttuu uuteen rakenteeseen sopivaksi 1. kesäkuuta.

Pirkkalan uusi valtuusto valitsee pormestarin, kunnanhallituksen ja lautakuntien jäsenet ensimmäisessä kokouksessaan 12. kesäkuuta. Samassa kokouksessa tehdään myös useita muita luottamushenkilövalintoja.

Kunnalle uusi postilokero-osoite

Pirkkalan kunnan postiosoite muuttuu 1. kesäkuuta 2017. Nykyinen postiosoite Suupantie 11 jää pois käytöstä ja kunta ottaa käyttöön postilokero-osoitteen. Uusi postilokero-osoite on

Pirkkalan kunta
PL 1001
33961 Pirkkala

Nykyisestä osoitteesta tehdään uudelleenohjaus uuteen osoitteeseen noin vuoden ajaksi.

Muutoksia toimipisteissä

Nykyinen kunnanvirastorakennus osoitteessa Suupantie 11 ja teknisen toimen toimitila osoitteessa Rohtokuja 4 jäävät pois käytöstä kesän aikana. Työntekijät muuttavat joko uusiin tiloihin Partolaan tai kunnan nykyisiin toimipisteisiin Suupalle.

Ensimmäisenä muuttavat uuden yhdyskunta-toimialan työntekijät uuteen Partolan toimipisteeseen osoitteeseen Saapastie 2. Toimisto on suljettu muuton vuoksi perjantaina 9.6. ja maanantaina 12.6. Tiistaista 13.6. alkaen Partolan toimipisteestä löytyvät seuraavat palvelut:

  • Kunnallistekniikka
  • Liikenneväylät
  • Urheilu- ja virkistysalueet
  • Rakennusvalvonta
  • Kaavoitus
  • Ympäristönsuojelu
  • Tilapalvelu
  • Ruoka- ja puhtauspalvelun hallinto

« Takaisin