Jätehuollon ekopisteet uudistuvat

2.10.2017

Syksyn aikana Pirkkalan viisi ekopistettä uudistetaan. Kaikkiaan Tampereella ja lähikunnissa uudistetaan 39 ekopistettä. Pisteisiin voi tuoda kodin lajiteltuja hyötyjätteitä: lasi- ja kartonkipakkauksia, metallia ja paperia.

– Ekopisteille tulee uudet keräysastiat, joihin saadaan mahtumaan aikaisempaa suurempi jätemäärä kerralla. Kartonkipakkauksille ja paperille on omat astiat, lasi ja metalli lajitellaan omille puolille sisältä jaettuun astiaan. Astiat tyhjennetään nosturiautolla, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala.

Ekopisteiden ulkoasu on uusi ja siisti. Säiliö-mallisessa keräysastiassa on kuvalliset opasteet jätteiden lajittelun avuksi. Ulkoasun yhdenmukaisuus helpottaa ekopisteen tunnistamista.  

– Uudistettujen pisteiden toivotaan kannustavan lajitteluun ja lähiympäristön siisteyteen. Huonekalut, sähkölaitteet ja muut isot romut kuuluvat jäteasemille tai jätteenkäsittelykeskuksiin, kertoo Tero Haapala.

Pirkanmaan Jätehuollon ekopisteet sijaitsevat lähellä asuinalueita ja pisteet löytyvät karttapalvelusta www.kierrätys.info.

Pirkkalan ekopisteet sijaitsevat osoitteissa Keihästie 1, Killontori 1, Kreetantie 9, Kyöstintie 4 ja Ruotutie 1.
 

Lisätietoja

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
aluepäällikkö Tero Haapala, p. 050 301 5642
 

Lajitteluohjeet

Lasipakkaukset: lasipurkit ja -pullot

Kartonkipakkaukset: pahvilaatikot, maito- ja mehutölkit, muro- ja keksipaketit, paperipussit ja -kassit, pitsalaatikot, munakennot, kartonkiset kertakäyttöastiat, paperirullien hylsyt

Metalli: säilyketölkit, pantittomat juomatölkit, metallikannet, -korkit ja -sulkimet, alumiinivuoat, -foliot ja -kannet, tyhjät maalipurkit, paineettomat aerosolipullot

Paperi: sanoma- ja aikakauslehdet, mainosposti, kirjekuoret, kopio- ja tulostepaperit
 

Pirkanmaan Jätehuollon palveluverkostoon kuuluvat kilpailutettu jätteenkuljetus, aluejätepisteet ja ekopisteet, paikalliset jäteasemat sekä Koukkujärven ja Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukset. Verkostoa täydentävät muun muassa Repe&Romu -kierros sekä jätehuollon palveluneuvonta. 

« Takaisin