Uusi lähiruokatuote Pirkkalan kunnan ruokapalvelun toimipisteissä

11.12.2017

Koulujen, päiväkotien ja laitosten ruokalistalle on tulossa uusi lähituottajien tuoreista tuotteista valmistettu järvikalapyörykkä.

Pirkkalan kunnan ruokapalvelu haluaa olla osa kestävää kehitystä ja tarjota mahdollisuuksien mukaan myös lähialueiden tuotteita. Ruoka- ja puhtauspalvelussa on jo pitkään mietitty, miten pystyttäisiin tarjoamaan päiväkotilapsille ja koululaisille kotimaista kalaa. Tavoitteena on hyödyntää lähituottajien tuoreita tuotteita sekä tarjota vaihtelua kalaruokapäiviin. Suomi on tuhansien järvien maa täynnä puhdasta, terveellistä ja maukasta järvikalaa.

Sopiva yhteistyökumppani, Elintarviketukku Rikainen Oy, löytyi alkusyksystä valmistamaan, kehittämään ja toimittamaan tuotetta tarvittavat määrät ja toimitusvarmasti. Asia lähti rullaamaan melko nopeasti ja tilanne on se, että lähes valmis tuote on nyt olemassa. Tuote on järvikalapyörykkä, jonka valmistuksessa on käytetty sulkavaa, särkeä ja lahnaa. Pyörykän kalapitoisuus on 60 %. Tuote on laktoositon, gluteeniton, kananmunaton ja se täyttää ravitsemussuositukset.

Hyvän, valmiin tuotteen saamiseksi on tuotekehitystyötä tehty tiiviisti syksystä lähtien Rikaisten ja kunnan kesken. Alan ammattiväki pääsi ensi kerran maistelemaan järvikalapyörykkää Rikaisten joulumessuilla marraskuussa ja siellä se saikin hyvät arvostelut messukävijöiltä.

Pirkkalassa järvikalapyöryköitä tarjotaan pilottiluontoisesti torstaina 14.12. Kirkonkylän koululla ja Nuolialan päiväkodilla. Lounastajat voivat antaa tuotteesta palautetta ko. päivänä suoraan keittiölle tai ruokasaleihin jaettavalla palautelomakkeella. Palautteet kootaan yhteen ja tuloksista infotaan kunnan internetsivustolla.

Järvikalapyörykkä on tarkoitus ottaa Pirkkalan kunnan toimipisteiden ruokalistalle mahdollisesti ensivuoden alkupuolella.

Hyviä ruokahetkiä toivotellen
Pirkkalan kunnan ruoka- ja puhtauspalvelu

« Takaisin