Uimarannat

Pirkkalan kunnalla on viisi virallista, kunnossapidettävää uimarantaa

  • Kurikanvainio
  • Turri
  • Loukonlahti
  • Rantaniitty
  • Reippi

Uimalaiturit

Pereensaaren uimalaituri

Pereensaari, 33950 Pirkkala
Pereensaaressa sijaitsee vuonna 2023 valmistunut Pereensaaren uimalaituri kaikkien kävijöiden käyttöön.

Laiturin vieressä toimii yleinen Pereensaaren sauna, jonka toiminnasta lisätietoja löytyy Pereensaaren Saunan omilta internetsivuilta.

Pereensaaren uimalaiturilta hyppinen on kielletty. Veden syvyys vaihtelee juoksutuksista johtuen huomattavasti ja syvyys ei ole riittävä hyppimiseen. Kyseessä on uimalaituri, jossa suodaan kaikille rauha uimiseen.


Reipin saunarannan uimalaituri

Reipintie 43, 33980 Pirkkala

Reipinniemen saunarannassa on yleinen uimalaituri. Rannasta löytyy myös sauna. Kts. lisätiedot avantouintikohdasta.


Avantouinti

Pirkkalassa on kaksi kunnan ylläpitämää avantouintipaikkaa. Toinen sijaitsee Reipinniemessä ja toinen Loukonlahden uimarannalla. Reipissä on sauna ja Loukonlahdessa uimakoppi avantouijien käyttöön. Pereensaaren puistoalueella on lisäksi Pereensaaren Sauna Oy:n ylläpitämä yleinen sauna, jonka yhteydessä on talviuintipaikka.


Reippi

Reipintie 43, 33980 Pirkkala.

Reipin saunoja hoitaa ja valvoo kolmen pirkkalalaisen urheiluseuran muodostama seurayhtymä, johon kuuluu Pirkkalan Jalkapalloklubi ry, Pirkkalan Pingviinit ry ja Pirkkalan Viri ry. Alueen kunnossapidosta vastaa tilapalvelu.

Lisätiedot ja saunan aukioloajat löydät Reipin sauna -sivulta.

Loukonlahti

Kirkkoveräjäntie 14, 33950 Pirkkala

Loukonlahdessa avantouijille on aallonmurtajan päässä lämmin konttirakennus pukuhuoneena. Tila on tarkoitettu pirkkalalaisten avantouijien käyttöön. Naisille ja miehille on erilliset tilat. Tila on lukittu ja sinne voi lunastaa avaimen 30,00 € panttia vastaan asiointipisteestä. Panttimaksu palautetaan, kun avain palautetaan.

Uimakoppi on käytettävissä avantouijille lokakuun alusta huhtikuun loppuun saakka. Kesäkaudella uimakoppi on venevalvojien käytössä.


Pereensaaren talviuintipaikka

Pereensaarentie 43, 33950 Pirkkala

Pereensaaressa on avattu kesäkuussa 2023 Pereensaaren Sauna Oy:n ylläpitämä yleinen sauna. Saunan yhteydessä on talviuintipaikka, jonka hoidosta vastaa pääosin Pereensaaren Sauna Oy.

Saunasta pääsee kätevästi laituria pitkin suoraan avannolle.

Talviuintipaikka on kaikkien kuntalaisten käytettävissä, vaikkei saunaan menisikään, mutta erillisiä yleisiä pukuhuonetiloja ei alueella ole.

Lisätiedot, aukioloajat ja maksut löytyvät Pereensaaren Saunan omilta internetsivuilta.


Uimahalli

Pirkkalassa ei ole omaa uimahallia. Lähimmät uimahallit sijaitsevat Nokialla, Tampereella ja Kangasalla.


Mäyriän virkistysalue

Mäyriän virkistysalue sijaitsee Lempäälässä ja on ympäristökuntien yhteisomistuksessa. Alueen palvelut ovat myös Pirkkalaisten käytetettävissä. Alueella on mm. sauna ja uimaranta, nuotipaikka, keittokatos, frisbeegolf-rata, palloilukenttä jne.

Mäyriän rantasaunat ovat tällä hetkellä suljettu, eikä niitä voi varata. Yleisösaunoja ei järjestetä kesällä 2023.

Tutustu alueeseen Lempäälän kunnan sivuilla: Mäyriä.


Kolme avantouijaa laiturilla pyyhkeet ympärillä.