Tukea puhelin ja chat -palveluista

 

Srk:n Suhdehelppi - apua pari-, perhe- ja ihmissuhteissa

Suhdehelppi auttaa, kun lähisuhteet ajautuvat tilanteisiin, joista ei tunnu enää omin voimin löytyvän ulospääsyä. Meillä voi olla solmuja parisuhteessa, perhesuhteissa tai muissa ihmissuhteissa.

Suhdehelpin työntekijät saat kiinni soittamalla 03 342 7303. Puheluihin vastataan arkisin klo 9.00-15.00, muiden työtehtävien lomassa. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Väestöliiton päivystyschat parisuhteen ongelmista nuorille aikuisille

Alle 35-vuotiaat nuoret aikuiset voivat keskustella Hyvä kysymys -palvelun päivystyschatissa parisuhteen ongelmista maksuttomasti paripsykoterapeutin kanssa. Chat on avoinna torstaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 18-20.

 

Parisuhdeteemainen päivystyschat

Kaipaatko tukea ristiriitojen tai vuorovaikutusongelmien ratkaisuun? Pohditko miten lisätä suhteen läheisyyttä? Mietitkö mistä kaikkialta saa apua parisuhteelle? Parisuhdekeskus Katajan päivystyschat palvelee ti-ke klo 12-15.

Sateenkaarevat perhe- ja läheissuhteet -chat

Pohdituttaako sinua jokin sateenkaarevassa perhe-, rakkaus- tai läheissuhteessasi? Päivystyschat on auki tiistaisin klo 9-10. Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus tarjoaa tukea myös puhelinpalvelussa maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10 numerossa 050 444 4446. 

 

Parisuhde on kahden aikuisen välinen suhde ja yksi ihmiselämän merkittävimpiä suhteita. Henkinen hyvinvointi lisääntyy toimivassa suhteessa heijastuen lähiympäristöönkin. Parisuhde parantaa myös fyysistä terveyttä. Se on perheen ydin ja sen laatu vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin. Rakkaus ja rakastuminen eivät kuulu ainoastaan nuoruuteen, vaan parisuhteen voi solmia missä aikuisiän vaiheessa hyvänsä.


OmaOlosta löydät Positiivinen vuorovaikutus parisuhteessa -valmennusohjelman. Valmennusohjelmassa saat tietoa siitä, minkälainen vuorovaikutus vahvistaa parisuhdetta ja mitkä ovat tyypillisiä kompastuskiviä vuorovaikutuksessa. Erilaisten harjoitteiden avulla voit omakohtaisesti kokeilla uusia toimintatapoja omassa parisuhteessasi. Lisääntynyt huomaavaisuus rikastaa ja vahvistaa jokaista parisuhdetta, ja useita taitoja voit soveltaa myös muualla elämässäsi erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Valmennussohjelman avautuminen vaatii tunnistautumista.


Jokaisessa parisuhteessa on välillä toimimattomia jaksoja, jolloin vuorovaikutus on hankalaa ja parilla on paljon riitoja, puhumattomuutta, etäisyyttä ja jopa masennusta. Normaali suhteeseen liittyvä aaltoliike menee omia aikojaan ohi. Parisuhde pulmia voi pyrkiä ratkaisemaan itsenäisesti kumppanin kanssa. OmaOlosta löydät Ristiriitojen ratkaisu parisuhteessa -valmennusohjelman. Valmennusohjelmassa saat tietoa tyypillisistä vuorovaikutusongelmista parisuhteissa. Harjoitteiden tavoitteena on auttaa sinua vahvistamaan ystävällistä vuorovaikutusta vaikeinakin hetkinä ja suhtautumaan myötätuntoisesti tilanteeseesi. Valmennus tarjoaa käytännön työkaluja ristiriitojen ratkaisemiseksi. Valmennusohjelma auttaa kaikkia pariskuntia ehkäisemään ristiriitoja, mutta tarjoaa myös työkaluja vaikeassa tilanteessa eläville pariskunnille. Valmennussohjelman avautuminen vaatii tunnistautumista.


Parisuhteen toimivuus on ihmisen ja koko perheen hyvinvoinnin kannalta olennainen tekijä. Parisuhteen hyvinvointi ei ole irrallinen elämänalue, vaan siihen vaikuttavat kaikki elämän mukanaan tuomat muutokset. Mitä paremmin parisuhteessa voidaan yhdessä, sitä paremmin myös jaksetaan ottaa vastaan ympäristön muutokset ja elämän haasteet. Parisuhteen hyvinvointiin ja toimivuuteen voi vaikuttaa. Pienet teot ja keskustelut auttavat pitämään parisuhteen elävänä ja vastavuoroisena. Tutustu Parisuhteen roolikarttaan!


Kriisityöntekijä ja psykoterapeutti Veli-Matti Husso vetää MIELI ry:ssä suosittuja Tahdolla ja taidolla -parisuhdekoulutuksia. Lyhythaastattelussa Husso kertoo, mitkä ovat hänen mielestään parisuhteen pahimpia kompastuskiviä.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Vinkkejä hyvinvoivaan parisuhteeseen

Linkin takaa löydät Väestöliiton Vanhemmuuden asiantuntijoiden kirjoituksen asioista, joiden avulla voi pitää parisuhdetta elävänä ja hyvinvoivana.

Yleensä pariskunta yrittää itse ratkaista ongelmiaan. Aina se ei onnistu ja suhde ajautuu kriisiin. Tällöin ammattiavusta on yleensä hyötyä ja suhde pääsee kasvamaan uuteen ulottuvuuteen. Uskalla kysyä ja pyytää apua!