Arkeen Voimaa - tukea arjen haasteisiin

Arkeen Voimaa -ryhmä on tarkoitettu henkilölle, jonka arjen sujumiseen vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Syyllä ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samoja riippumatta diagnoosista tai ongelmasta.


Pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea

Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, terveyttä edistävästä syömisestä, arkiliikunnasta, vuorovaikutustaidoista ja unesta.

Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksentekoa, ongelmanratkaisua ja toimintasuunnitelmaa, joilla katkaista oireiden kehää.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmiä ohjaavat koulutetut ohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Ryhmät ovat maksuttomia.


Ryhmän aikana oheislukemistona käytetään Arkeen Voimaa - kirjaa

Kirjan saa maksutta käyttöön ryhmän ajaksi, jonka jälkeen se palautetaan.
"Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea" -kirjan voi ostaa omaksi 15 euron hintaan Pirkkalan kunnan asiointipisteestä, os. Koulutie 1. Kirja on myös lainattavissa Pirkkalan pääkirjastosta ja Nuolialan lähikirjastosta, sekä Vesilahden kirjastosta. 
> Lue lisää kirjasta Kuntaliiton verkkokaupan sivulta. Hinta verkkokaupassa 20 euroa.


Seuraavaksi alkavat ryhmät

Ryhmät jatkuvat syksyllä 2021 ja ryhmiin on jatkuva ilmoittautuminen. Voit ottaa yhteyttä Arkeen Voimaa yhdyshenkilöön, yhteystiedot löydät sivun yläreunan palkin alta.