Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Tehosterokotukset käynnissä - suunnittele kesän menot niin että pääset rokotukseen

8.7.2021
Kategoria: Terveys ja tuki Pirkkala Koronavirus
THL mainoskuva

Kesän koronarokotuksissa on mukana paljon tehosterokotuksen saavia. Jotta varmistamme jatkossakin rokotustahdin sujuvuuden ja suuren rokotuskattavuuden saavuttamisen, on tärkeää huolehtia omasta tehosterokotusajasta.


Koronarokotteen toisen rokotuksen eli tehosterokotuksen aikaa voi siirtää ainoastaan poikkeustilanteissa

Toisen rokotusajan voi siirtää vain painavasta syystä. Hyväksytyt syyt ovat lääketieteelliset syyt, esimerkiksi rokotussarjan antaminen ennen syöpähoitojen aloitusta tai pernan poistoa. Muuten tehosterokotusaikaa voidaan siirtää vain hyvin perustellun yksilöllisen syyn vuoksi. Aikaa ei siirretä ja 12 viikon annosväliä lyhennetä esimerkiksi kesän lomamatkojen takia. Hyväksytyn syyn takia ajan siirtämisen voi tehdä vain puhelimitse p. 044 486 1905, arkisin klo 9-15.


Älä varaa tehosterokotusaikaa verkosta - saat toisen rokotusajan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä

Tehosterokotusaika on tasan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta. Saadessasi koronarokotteen sinulle varataan aika toista rokoteannosta varten. Älä varaa verkosta tehosterokotusaikaa, koska silloin emme voi varmistaa oikeaa annosväliä ja rokotetta, eikä täysi rokotussarja kirjaudu oikein Omakannan rokotustodistukseen. Toinen rokoteannos on tärkeä, jotta rokotteen suojateho vahvistuu. Toinen annos myös varmistaa, että suoja kestää mahdollisimman pitkään.

Jos et aio tulla lainkaan sinulle varatulle tehosterokoteajalle, peru aikasi! Tällöin ehdimme tarjoamaan vapautunutta aikaa jollekin toiselle rokotettavalle.