Säännöt ja ohjeet

Tutustuthan huolella tapahtumakylään liittyvään ohjeistukseen jo tapahtumasi suunnitteluvaiheessa, jotta saamme yhdessä huolehdittua tapahtumakylän turvallisuudesta ja toiminnan sujuvuudesta. Huomioithan lisäksi, että ohjeistus tarkentuu kevään aikana.

Toiminnan järjestäminen tapahtumakylässä

Tapahtumakylän tilojen käytön on tarkoitus olla mahdollisimman omatoimista ja joustavaa. Kylä on avointa, yhteisöllistä tilaa ja siellä toteutettavaan toimintaan ovat kaikki tervetulleita. Tiloissa ei siis ole mahdollista järjestää esimerkiksi yksityistilaisuuksia.

Tapahtumakylässä tai sen läheisyydessä on mahdollista järjestää myös sellaista juhlavuoden toimintaa, joka ei edellytä varsinaista tilojen varaamista. Kaikesta tapahtumakylässä järjestettävästä toiminnasta on kuitenkin sovittava hyvissä ajoin tapahtumakylän yhteystahona toimivan vapaa-aikakeskuksen asiakaspalvelun kanssa. Myös paikalle pystytettävissä esittelyteltoista ja muista mahdollisista rakenteista on sovittava etukäteen tapahtumakylän turvallisuuden ja toiminnan sujuvuuden takaamiseksi.

Tilojen varaaminen ja avaimet

Tapahtumakylän kahta konttia ja esiintymistilaa katsomoineen on mahdollista varata korkeintaan viikoksi kerrallaan. Yksi toimija/taho voi järjestää kesän aikana toimintaa kylässä maksimissaan yhden viikon. Varauksen tehdessään toimija sitoutuu järjestämään toimintaa varaamissaan tiloissa sovittuina aikoina. Esteen sattuessa tilavaraus tulee perua viimeistään vuorokautta ennen varauksen alkua, jotta tilat voidaan varata edelleen seuraavalle toimijalle. Tilavarausjärjestelmään tarvitaan toimijasta seuraavat tiedot: varaajataho ja vastuuhenkilö, henkilötunnus/y-tunnus/yhdistysrekisterinumero, osoite sekä puhelinnumero tai sähköposti yhteydenottoja varten. Varaajalle toimitetaan varauksen yhteydessä varausvahvistus ja tilojen käyttösäännöt.

Tilojen avaimet ja mahdolliset muut tarvikkeet luovutetaan käyttäjälle toiminnan alkamispäivänä vapaa-aikakeskuksen asiakaspalvelusta. Avaimet ja muut tarvikkeet tulee palauttaa vapaa-aikakeskuksen asiakaspalveluun välittömästi toiminnan päätyttyä ja tilojen loppusiivouksen jälkeen.

Tapahtumakylän varauskalenteri

Tapahtumakylän siisteys

Tapahtumakylän siistinä pysyminen on kaikkien yhteinen asia ja toimijoiden toivotaankin varautuvan asianmukaisesti siisteyden ylläpitämiseen.

Tilojen varaajat huolehtivat varaamiensa tilojen siisteydestä, toiminnan jälkeisestä loppusiivouksesta sekä jätteiden kuljetuksesta niille osoitettuun jätesäiliöön. Tilojen käyttäjä on vastuussa kaikista varaamissaan tiloissa syntyneistä rakenne-, laite- ja esinevahingoista, joita käytön aikana saattaa aiheutua.

Vartiointi

Kunta vastaa vartioinnista tapahtumakylän alueella ajalla 1.6.–31.8.2017. Kunta ei kuitenkaan vastaa tavaroiden, rakenteiden tms. vaurioitumisesta tai katoamisesta. Kunnalla on voimassa olevat vastuu- ja omaisuusvakuutukset, jotka kattavat tapahtumakylässä toteutetun toiminnan edellä mainitulla aikavälillä.

Tapahtumakylän rakenteita (kontit, katsomo) ei saa siirtää omatoimisesti, eikä niihin saa kiinnittää minkäänlaisia rakenteita tai ripustimia. Paperisten julisteiden, somisteiden yms. kiinnittäminen on sallittua vain, mikäli niistä ei jää rakenteisiin jälkiä eivätkä ne vaaranna alueen turvallisuutta.

Kontteihin kuuluu sähkö. Esiintymistilaan tarvittava sähkö otetaan vapaa-aikakeskuksen seinässä sijaitsevasta voimavirtalähteestä, syöttö 32A. Kaikkien ulkokäytössä olevien jatkojohtojen on oltava suojausluokkaa IP44.

Elintarvikkeet

Vähäriskisten elintarvikkeiden, kuten kahvin ja pullan myyminen tai tarjoileminen tapahtumakylässä on sallittua. Elintarvikkeiden valmistuksessa, pakkaamisessa ja tarjoilussa tulee noudattaa hyvää hygieniaa. Itse pakattuihin elintarvikkeisiin tulee merkitä valmistuspäivä sekä vähintään mahdolliset allergisoivat ainesosat (esim. pähkinät, kananmuna jne.). Elintarvikkeita myyvien ammattikauppiaiden tulee ilmoittaa toiminnastaan Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö Pirtevaan ja tarvittaessa hankkia vaaditut myyntiluvat ja todistukset.

Lisätietoja elintarvikeasioissa Pirtevan sivuilta.

Vapaa-aikakeskuksen tilat

Tapahtumakylän toimijoilla ja asiakkailla on lupa käyttää vapaa-aikakeskuksen yleisiä WC-tiloja vapaa-aikakeskuksen aukioloaikoina. Käsienpesuun ja kahvinkeittoon tarvittavan veden voi noutaa vapaa-aikakeskuksessa sijaitsevan pyykinpesuhuoneen vesihanasta. Jätevettä ei saa kaataa luontoon, vaan se on kaadettava vapaa-aikakeskuksen pyykinpesuhuoneen viemäriin.

Melua aiheuttava toiminta

Mikäli toimintasi aiheuttaa tapahtumakylän ulkopuolelle kantautuvaa erityisen häiritsevää melua, siitä on tehtävä kirjallinen ilmoitus kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle (ympäristöpäällikkö Vesa Vanninen, vesa.vanninen[at]pirkkala.fi, puh. 050 352 1939) viimeistään 30 vrk ennen toiminnan alkamista. Tavanomaisesta toiminnasta tai tapahtumista ilmoitusta ei tarvitse tehdä.  

Melu- ja tärinäilmoituslomake

Vapaa-aikakeskuksen asiakaspalvelu ja Kahvila Piste

050 913 3139
vapaa-aikakeskus[at]pirkkala.fi

Aukioloajat 1.6.-9.8.2020
ma-pe 8–21
la-su 10–20

Poikkeukset aukioloajoissa:
To 18.6. 8–16
Pe-Su 19.-21.6. suljettu juhannuksena
La-Su 1.-2.8. 10–18

Hygieniaohjeituksia ja turvavälejä tulee noudattaa kaikissa tiloissa.


Urheilutie 10
33960 Pirkkala

Tarkista poikkeukselliset aukioloajat Ajankohtaista-sivulta