Nuorisopalveluiden ryhmissä on helppo harrastaa matalalla kynnyksellä. Kaikki ryhmät ovat maksuttomia ja osa niistä on mukana Harrastava Pirkkala -harrastustoiminnassa. Nämä ryhmät tunnistat Harrastamisen Suomen malli-logosta. Lue lisää Harrastava Pirkkala toiminnasta


Mopopajatoiminta

Mopopajatoiminta on suunnattu mopoikäisille nuorille. Pajalle voi tulla huoltamaan omaa mopoaan sekä tapaamaan muita mopoharrastajia. Lisäksi mopopajalla on myös yhteinen projektimopo, jota voi tulla huoltamaan myös, jos omaa mopoa ei ole. Toiminnassa on paikalla aina nuoriso-ohjaajia sekä mahdollisuuksien mukaan myös vapaaehtoisia mopo-osaajia.  

torstaisin kello 17.00- 19.30

Mopopaja jää tauolle 30.11.2023. Viimeisellä kerralla tarjolla glögiä ja pipareita! Mopopaja lomailee ainakin joulu-helmikuun ajan ja palaa toimintaan jälleen keväällä säiden sen salliessa.

Paikka: Jasperintie 276 (Halli 1, Tila 21 ), 33960 Pirkkala 
Lisätiedot: Venla 

Bändikerho 

Tiistaisin (ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti kaksi kertaa kuukaudessa)
klo 14-15  3.-6.luokkalaiset 
klo 15-16  7.-9.luokkalaisille

syyskuun päivät: 05.09. ja 26.09.
lokakuun päivät: 10.10. ja 31.10.

Bändisoittamisen opastusta musiikista kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Soittamista, laulua sekä vapaata ja ohjattua musisointia yhdessä. Huomioithan, että kyseessä ei ole soitinopetus.
Ilmoittautuminen Hellewin kautta alkaa 21.8.2023 (Harrastava Pirkkala - Nuolialan koulu)
Lisätiedot: Hannes

Ilmaisutaidon ryhmä

torstaisin klo 17.30–19, Nuorisotila Nasta, Urheilutie 10.               

syksy 7.9.-7.12.2023 (pois lukien 19.10.)
kevät 18.1.-2.5.2024 (pois lukien 29.2. ja 28.3.)                   

Nyt on 5.-7.luokkalaisten on mahdollisuus päästä harrastamaan pienessä ryhmässä. Ryhmässä tutustutaan teatteriin erilaisten leikkien avulla. Toiminnassa hyödynnetään lasten omia tarinoita ja ideoita. Ryhmään otetaan enintään 9 osallistujaa. Ryhmään voi tulla avustajan tai tukihenkilön kanssa. Ohjaajana toimii Somana ry:n ohjaaja.
Ilmoittautuminen: Hellewin kautta 21.8. (Harrastava Pirkkala - ala-ja yläkoulujen yhteiset harrastukset) 
Lisätiedot: Anni

Kirjaston tyttöryhmä

Keskiviikkoisin klo 16–17.30 (kerran kuussa), Pääkirjaston koulutustilassa, Suupantori 2.
syksyn 2023 kerrat: 6.9., 4.10.,  8.11., 13.12.
kevät 2024 kerrat: 10.1., 7.2., 6.3., 3.4., 8.5.

Ryhmä on suunnattu yläkouluikäisille tytöille ja tytöksi itsensä kokeville. Ryhmä sopii nuorelle, joka kaipaa rauhallista tekemistä pienemmässä porukassa. Teemat vaihtelevat ryhmän kerroilla esimerkiksi sana- ja kuvataiteesta pelaamiseen ja draamalliseen tekemiseen. Ohjaajina toimivat nuoriso- ja kulttuuriohjaaja Anni Riskala, nuoriso-ohjaaja Venla Tuukkanen sekä kirjastonhoitaja Jenni Kemppinen. Ryhmään nuoren voi ohjata/ilmoittaa esimerkiksi nuori itse, vanhempi, luokanvalvoja tai vaikka oppilashuollon edustaja. 
Ammattilaisille linkeistä tulostettava juliste sekä tulostettava flyer.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Anni tai Venla


TUKEA VANHEMMUUTEEN

Kamalat äidit -vertaistukea murrosikäisten äideille

(ryhmää ei tällä hetkellä käynnissä)

Kamalat äidit on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmässä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen. Kokoontumisia on yhteensä kymmenen kertaa ja mukaan mahtuu max 10 äitiä.  Ilmoittautumalla ensimmäiselle kerralle sitoudut osallistumaan myös muihin kertoihin. Lue lisää Kamalat äidit toiminnasta.

Ryhmän vetäjinä toimivat nuorisokoordinaattori Sanna Piispanen ja Tampereen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna Tukiainen.
Lisätiedot: Sanna