Ajankohtaista

Uutiset

 • Lempoisten uimalan talviuinnin riskinarviointi
   
 • Pakkausmerkinnät
  Ruokaviraston sivulta saat opastusta elintarvikkeesta annettavien tietojen eli pakkausmerkintöjen laadintaan.
   
 • Pääsääntöisesti linnut on pidettävä sisällä 1.3. - 31.5. koko Suomen alueella.
  Lisätietoja löydät tämän linkin kautta Ruokaviraston sivuilta.
   
 • Sikojen ulkonapito on kielletty 1.6.2018 alkaen.
  Siat on pidettävä sisällä koko Suomen alueella sikojen suojaamiseksi afrikkalaiselta sikarutolta. Lisätietoa Ruokaviraston kotisivuilta. Mikäli villisikoja tai kotisikoja aiotaan pitää jatkossakin ulkona, ulkonapidosta tulee tehdä ilmoitus kunnaneläinlääkärille vähintään kahta kuukautta ennen aiottua ulkonapitoa.
  Afrikkalainen sikarutto on levinnyt kesän aikana uusiin maihin, tauti todettiin kesäkuussa Tšekissä ja heinäkuussa Romaniassa. Baltian maissa ja Puolassa on ollut kesän aikana runsaasti tautitapauksia. Levinneisyydestä lisää Ruokaviraston kotisivuilta.
  Afrikkalaisesta sikarutosta löytyy tietoa tästä linkistä.
   
 • Rokota kissasi rabiesta vastaan - lepakosta löytyi rabiesta Leppävirralla
  Eviraan Leppävirralta tutkittavaksi toimitetusta lepakosta (viiksisiippa eli Myotis mystacinus) on todettu lepakkorabiesvirus. Alustavien tutkimusten mukaan kyseessä on uusi, aiemmin tunnistamaton viruslaji. 
  Ruokavirasto suosittelee kaikkien koirien ja kissojen, myös sisäkissojen, rokottamista rabiesta vastaan. Lisätietoa Ruokaviraston kotisivuilta. 
   
 • Hyönteiset elintarvikemarkkinoille
  Suomi muuttaa Euroopan unionin uuselintarvikeasetuksen tulkintaa siten, että hyönteisten kasvattaminen ja myyminen elintarvikkeena sallitaan myös Suomessa ja samalla hyönteisala saadaan elintarvikevalvonnan piiriin.
  Lisätietoa sivuilta:
  Valtioneuvosto
  Ruokavirasto