Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalassa kartoitetaan pyöräteiden kuntoa mobiilipelillä

Pirkkalan kunta joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja kevyen liikenteen väylien kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 6.7. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Pirkkalan pyörätiet on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla videota pyöräillessään. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Peli päättyy, kun Pirkkalan koko 114 kilometrin pyörätieverkko on kartoitettu. Tempaus tarjoaa kuntalaisille hyvän tilaisuuden lähteä ulos liikkumaan sekä tienaamaan siinä sivussa jopa parikymmentä euroa tunnissa.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen konenäkömalli analysoi niistä muun muassa pyöräteiden päällystevauriot sekä liikennemerkit. Näin kunta saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

Näin pääset osallistumaan

Osallistuaksesi tarvitset siis älypuhelimen ja siihen ilmaiseksi ladattavan Crowdsorsa-sovelluksen.

  1. Lataa ilmainen Crowdsorsa-mobiilipeli puhelimeesi ja luo itsellesi käyttäjätunnus.
  2. Avaa tehtävistä Pirkkalan pyörätiekartoitus ja tutustu huolellisesti sen ohjeistukseen. Hanki tarvittaessa pyörän ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike..
  3. Kun tehtävä käynnistyy 6.7. klo 10 (säävarauksella), lähde pyörälläsi keräämään pelin kartalla näkyviä rahanarvoisia objekteja nauhoittamalla tiestä videota.
  4. Lataa videot Crowdsorsan tarkistettavaksi.
  5. Kun videot on hyväksytty, voit pyytää niistä palkkion pankkitilillesi.

Mikäli tarvitset apua tai lisätietoa tehtävään liittyen, voit olla yhteydessä Crowdsorsaan sovelluksen kautta.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka konsepti on otettu käyttöön Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Briteissä. Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty datankeruun ja mikrotöiden joukkoistamiseksi kuntalaisille. Pelillä on kartoitettu ennätysvauhtia muun muassa katuja, pyöräteitä, kaivonkansia ja puistonpenkkejä.

Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

Vesa Savolainen
suunnitteluinsinööri
Pirkkalan kunta
040 187 1498
vesa.savolainen@pirkkala.fi

Toni Paju
toimitusjohtaja
Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"