Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Pirkkala ottaa käyttöön koronapassin ja tiukempia rajoituksia

15.12.2021
Kategoria: Kunta ja hallinto Terveys ja tuki Pirkkala Kasvatus ja opiskelu Harrastukset ja vapaa-aika Koronavirus Terveys ja tuki Vesilahti
EU:n koronapassin kuva.

Pirkkalan kunta ryhtyy tarkistamaan koronapasseja vapaa-ajan palveluissa ja omissa tapahtumissaan uusien alueellisten suositusten ja rajoitusten mukaisesti. Asiakkaita pyydetään varaamaan koronapassit sekä henkilötodistukset valmiiksi tarkistuksia varten. Maskien käyttöä suositellaan kouluissa 4. luokasta alkaen, ja sote-palveluiden vierailuja rajataan.

Aluehallintovirasto on maanantaina määrännyt asiakas- ja yleisötilaisuuksien koronarajoituksia, jotka ovat voimassa vuoden loppuun. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä antoi eilen tiistaina uusia suosituksia epidemiatilanteen hallitsemiseksi. Ohjeiden noudattamiseksi Pirkkalan kunta ottaa käyttöön koronapassin ja tiukempia rajoituksia joissakin palveluissa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee, että massatapahtumia ja ruuhkatilanteita kannattaa välttää, jos ei ole ottanut rokotuksia tai kuuluu ikänsä tai sairautensa vuoksi riskiryhmään ja toisesta rokotuksesta on yli viisi kuukautta aikaa.

Vapaa-aikakeskus

Koronapassi otetaan käyttöön palveluaikojen puitteissa. Koronapassi tarkastetaan Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen ulko-ovella rakennukseen sisäänpääsyn ehtona yli 16-vuotiailta. Koronapassia ei aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti tarkisteta alle 16-vuotiailta, Pirkkalan kunnan työntekijöiltä työpäivän aikana, koulujen tai varhaiskasvatuksen toiminnassa, tai erikseen määritellyiltä ammattiurheilijoilta.

Kunnan ohjatut liikunnat

Kunnan järjestämissä liikuntaryhmissä ja -tapahtumissa ohjaajat tarkistavat koronapassit ja rajaavat kävijämäärät siten, että turvavälien pitäminen on mahdollista. Koronapassi ja henkilöllisyystodistus tarkistetaan kaikilta yli 16-vuotiailta.

Ensi viikolla pidettävään kahden ohjaajan pitämään joulujumppamaratoniin voi ilmoittautua 15 jumppaajaa. Perheliikunnassa passit tarkistetaan yli 16-vuotiailta.

Kuntosali

Vapaa-aikakeskuksen kuntosalin käyttäjiltä tarkistetaan koronapassit, kun asiakaspalvelu on auki. Omatoimiaikana kuntosalilla voi olla kerrallaan enintään 10 asiakasta.

Liikuntasalit

Salivuoroilla seurojen täysi-ikäiset vuorovastaavat huolehtivat siitä, että yli 16-vuotiailta vuoronkäyttäjiltä koronapassi kysytään.

Kahvila Piste

Asiakasmäärä rajattu Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti. Kahvilassa voi olla asiakkaita korkeintaan 16 henkilöä kerrallaan.

Jäähalli

Jäähallin yleisöluisteluvuoroilla tarkistetaan koronapassit ja henkilöllisyystodistukset yli 16-vuotiailta. Tarkistuksen hoitaa Pirkkalan Pingviinit kunnan yhteistyökumppanina.

Koulujen, päiväkotien ja Kyöstin kerhotalon tilat

Yhteisöjen varaamilla käyttövuoroilla täysi-ikäinen vastuuhenkilö on velvoitettu tarkistamaan koronapassit kaikilta yli 16-vuotiailta. Toimintaan ei voi osallistua ilman koronapassia. Yksityishenkilöiden varaamilla käyttövuoroilla varaajan tulee ottaa huomioon tilan kokoon suhteutettu henkilömäärä. Pienissä saleissa voi olla korkeintaan 10 henkilöä ja isoissa saleissa korkeintaan 20 henkilöä kerrallaan.

Reipin sauna

Saunatoiminnasta vastaa kolme paikallista urheiluseuraa. Saunatoiminnan jatkamisen ehtona on, että koronapassi tulee kysyä kaikilta yli 16-vuotiailta.

Kranstolpan rantasauna

Saunaa vuokrataan vain yhteisöille. Yhteisöjen varaamilla käyttövuoroilla täysi-ikäinen vastuuhenkilö on velvoitettu tarkistamaan koronapassit kaikilta yli 16-vuotiailta. Toimintaan ei voi osallistua ilman koronapassia.

Kulttuuritapahtumat

Kulttuuripalveluissa koronapassi otetaan käyttöön soveltuvin osin, mutta koronarajoitukset pyritään huomioimaan kaikkien tapahtumien toteutuksessa. Tammikuussa on luvassa esimerkiksi yhteisöllisen jäätaideteoksen rakentaminen, joka voi tapahtua vaiheittain. Tammikuun mysteeriyhteisneulonnan tilaisuuksissa pääkirjastossa koronapassit tarkistetaan.

Kirjasto

Kirjaston koulutustilassa tapahtuman tai kokouksen järjestäjä tarkistaa tarvittaessa koronapassit. Tilaan voidaan ottaa enintään 20 henkilöä, jotta turvavälit säilyvät. Koulutuksissa osallistujien enimmäismäärä on 10.

Omatoimikirjastossa voi olla kerrallaan enintään 10 asiakasta.

Galleria 2

Galleria 2:ssa voi vierailla kerrallaan korkeintaan 10 kävijää. Rajoituksesta on ilmoitus gallerian ovessa, ja rajoituksen noudattaminen on kävijöiden vastuulla.  Galleriassa järjestettävissä tapahtumissa kysytään koronapassia. Tapahtumiin pääsee 20 henkilöä. 

Nuorisotilat

Kunnan nuorisotiloissa koronapassin käyttöönotto ei ole vielä ajankohtaista. Kävijämääriä voidaan porrastaa siten, että turvavälit voidaan pitää. Liikkuva nuorisotila Siili palvelee asiakkaita ulkosalla.

Koulujen maskisuositus

Kaikissa kouluissa otetaan käyttöön maskisuositus 4. luokasta alkaen.

Vierailut SOTE-palveluissa

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä suositellaan rajaamaan vierailuaikoja ja vierailijoiden määrää siten, että vierailuaika on puoli tuntia kerrallaan. Vierailijoita voi olla kaksi kerrallaan. Poikkeuksia voidaan huomioida tapauskohtaisesti.

Päivitys 16.12.2021 klo 9.50. Lisätty ingressiin sana "omissa" tapahtumissaan.