Lastenneuvola

Lastenneuvolatoiminnan työmuotoina ovat terveystarkastukset ja niihin liittyvät keskustelut, tutkimukset ja rokotukset. Tapaamiset perustuvat valtakunnallisiin suosituksiin, paikkakuntakohtaisesti sovellettuna ja vanhempien toiveita huomioiden.

Tavoitteena on edistää koko perheen hyvinvointia. Neuvolassa seurataan lapsen kehitystä ja terveydentilaa vauvasta kouluikään saakka. Vanhempien ja lapsen välistä varhaista vuorovaikutusta tuetaan, vanhempien omia voimavaroja lapsensa kasvattajana vahvistetaan ja tarvittaessa annetaan ohjausta pulmatilanteiden ratkaisemisessa. Teemme moniammatillista yhteistyötä päivähoidon, sosiaalitoimen sekä perheneuvolan kanssa.

Terveydenhoitaja antaa puhelimitse hoito-ohjeita äkillisesti sairastuneen lapsen vanhemmille ja voi kirjoittaa työantajaa varten vanhemmille todistuksen lapsen hoidon järjestämiseksi. Emme kirjoita todistuksia takautuvasti.

> Lastenneuvolan esitäytettävät lomakkeet

> Hyödyllisiä linkkejä

 

Sähköinen ajanvaraus
Sähköisesti voi ajan varata omalle terveydenhoitajalle 1v, 2v, 3v, 4v, 5v ja 6v -tarkastuksiin.

Leikki-ikäisen lapsen neurologinen arvio tehdään 3-, 4-, ja 5-vuotiaalle päiväkodissa, kerrothan tulevasta neuvola-ajasta myös päiväkotiin.