iPana Äitiys -sähköinen äitiyskortti

Vesilahden neuvolassa on käytössä sähköinen äitiyskortti, joka on digitaalinen versio pahvisesta kortista. Palvelu helpottaa asiakkaan, neuvolan ja synnytyssairaalan välistä tiedonkulkua, sillä IPana Äitiys on käytössä myös Taysissa. Neuvolakäyntien seurantatiedot, sikiön vointia koskevat tiedot sekä tutkimustulokset tallentuvat palvelun äitiyskortti-osioon. iPana Äitiys -korttiin voi tallentaa myös kotona tehtäviä verensokerin ja verenpaineen mittaustuloksia.

iPana Äitiys -kortin saavat äitiysneuvolaan tulevat uudet asiakkaat. Odottava äiti saa ohjeet palvelun käyttöön kun hän ensimmäisen kerran ottaa yhteyttä äitiysneuvolaan.

Ennen ensikäyntiä täytetään esitietolomakkeesta ensimmäiset sivut: Äidin henkilötiedoista - Erityistä aiemmissa raskauksissa asti. Kyselylomakkeista täytetään Ravitsemus- ja liikunta, Alkoholi, Päihteet ja EPDS-mieliala. Tuleva äiti avaa puolisolle oman iPana äitiyskorttinsa tunnuksillaan jolloin puoliso pääsee täyttämään kyselylomakkeista Ravitsemus- ja liikunta, Alkoholi sekä Päihteet -lomakkeet.