Äitiysneuvolapalvelut

Äitiysneuvolatyön tavoitteena on turvata odottavan äidin, syntyvän lapsen ja koko perheen paras mahdollinen terveys. Pyrkimyksenä on raskaudenaikaisten häiriöiden varhainen toteaminen ja tarvittaessa jatkohoitoon ohjaaminen. Neuvola valmentaa perhettä synnytykseen ja lapsen vastaanottamiseen sekä tukee äidin ja isän kasvua vanhemmuuteen. Äitiysneuvolan palvelut ovat ilmaisia raskaana oleville naisille ja heidän puolisoilleen.

Äitiysneuvolaan kuuluvat säännölliset, määräajoin tehtävät terveydenhoitajan ja lääkärin tarkastukset. Raskauden seurantaan kuuluvat kaksi ultraäänitutkimusta tehdään Suomen Terveystalolla Tampereella. Tutkimuksiin varataan aika neuvolan ohjeiden mukaan.

Molemmat vanhemmat ovat aina tervetulleita neuvolaan, mutta erityisesti toivomme molempien vanhempien mukana oloa neuvolan laajassa terveystarkastuksessa raskausviikolla 18.
 

> Kun suunnittelet raskautta tai olet raskaana

 

Ensimmäistä lastaan odottaville perheille neuvola järjestää perhevalmennusta. Ryhmämuotoisten toimintojen ollessa tauolla voit tutustua verkkoperhevalmennuksiin.
> Verkkoperhevalmennuksen materiaalit täällä

Epidemiatilanteen vuoksi kaikki terveyspalvelujen järjestämät ryhmämuotoiset toiminnat perutaan 31.7.2020 asti. Tämä tarkoittaa mm. perhevalmennusta, vahvuutta vanhemmuuteen -ryhmiä sekä ryhmäneuvoloita. Poikkeuksena synnytysvalmennus järjestetään etäyhteydellä (Teams). Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme jatkosta sen mukaan. Lisätietoa ja neuvontaa voit saada puhelimitse terveydenhoitajalta puhelinaikoina. Tavalliset yksilölliset vastaanottokäynnit toteutuvat suunnitellusti.

> iPana Äitiys -sähköinen äitiyskortti

> Sähköinen yhteydenottopyyntö neuvolaan

> Hyödyllisiä linkkejä muualla verkossa


Mikäli sinulla todetaan raskausajan diabetes, käy ilmoittautumassa
> Diabetesliiton ilmaiselle verkkokurssille

Isyyden tunnustaminen

Isyyslain muutoksen jälkeen avoliitossa syntyvien vauvojen isyyden tunnustaminen tehdään ensisijaisesti äitiysneuvolassa. Lisätietoa isyyden tunnustamisesta saat neuvolasta.

 

Terveydenhoitajien esimies 
Johanna Vuoriaho
Pirkkalan terveyskeskus
puh. 040 1335 768 (arkisin klo 8-16)
johanna.vuoriaho [at] pirkkala.fi