Neuvolat

Vesilahden terveysaseman neuvolat toimivat väestövastuuperiaatteella.
Palvelun piiriin kuuluvat ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola, äitiysneuvola sekä lastenneuvola.

Neuvola palvelee myös aikuisväestön/matkailijoiden rokotuksissa.


 

Neuvolapalveluissa muutoksia (päivitetty 31.3.2020)

Vesilahden neuvolapalveluissa supistuksia 23.3.-13.5. välisenä aikana
. Turvataksemme terveysaseman kiireellisen toiminnan koronaviruspandemian aikana, joudumme tekemään muutoksia jo varattuihin neuvola aikoihin ja siirtämään/perumaan kiireettömiä aikoja. Otamme yhteyttä kaikkiin asiakkaisiin puhelimitse!

Äitiys-, ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa terveydenhoitajan vastaanotolla hoidetaan raskaana olevien käynnit (tarpeen mukaan harvennetusti) sekä lääkärin vastaanotolla raskausajan (rv15, rv35) käynnit ja jälkitarkastukset.
Lastenneuvolassa terveydenhoitajan vastaanotolla vauvojen tarkastukset 1-vuotiaaseen asti ja rokotuskäynnit sekä lääkärin vastaanotolla 1kk, 4kk ja 8kk käynnit.

Nämä edellä mainitut käynnit toteutetaan, ellei perheessä ole hengitystieinfektiota tai 2 viikon sisällä tapahtuneita ulkomaanmatkoja.

Mikäli sairastut ethän saavu vastaanotolle, vaan otat yhteyttä neuvolaan puhelimitse ajan perumiseksi!
Toivomme, että neuvolakäynneille saavutaan yksin tai lapsi vain yhden huoltajan kanssa. Jos mahdollista suosittelemme jättämään sisarukset tai muut saattajat kotiin. Toivomme, että saattajina ei toimi ensisijaisesti riskiryhmäläinen.

Tällä hetkellä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan asiakkaille tai lastenneuvolan leikki-ikäisten lasten tarkastuksiin ei anneta aikoja. Poikkeusajan päätyttyä informoimme ajanvarauksen aukeamisesta.

Lisäksi kaikki neuvolan ryhmämuotoiset toiminnat on peruttu 31.5.2020 asti. Tämä tarkoittaa mm. synnytys- ja perhevalmennusta ja ryhmäneuvoloita.

Neuvolan puhelinajat toteutuvat normaalisti, joten ottakaa herkästi yhteyttä puhelimitse, jos mielessä kysymyksiä tai huolia!

Th Jenni Karppinen p. 040 133 5237 klo 11-12
Th Eija Pajari p. 040 133 5228 klo 11-12

 

> SÄHKÖINEN AJANVARAUS

Sähköinen ajanvaraus on pois käytöstä, vain rokotus- ja ompeleiden poisto -aikoja on edelleen saatavilla.


Vesilahden neuvola on myös Facebookissa. Käy tykkäämässä meistä!