Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssi

Tukea arjen haasteisiin

Arkeen Voimaa -ryhmä on tarkoitettu henkilölle, jonka arjen sujumiseen vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Syyllä ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samoja riippumatta diagnoosista tai ongelmasta.

Pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea

Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, terveyttä edistävästä syömisestä, arkiliikunnasta, vuorovaikutustaidoista ja unesta.

Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksentekoa, ongelmanratkaisua ja toimintasuunnitelmaa, joilla katkaista oireiden kehää.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmiä ohjaavat koulutetut ohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Ryhmät ovat maksuttomia.

Arkeen Voimaa ryhmätoiminta jatkuu syksyllä 2020.
Oletko kiinnostunut osallistumaan ryhmään? Voit täyttää lomakkeeseen yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset
aluekoordinaattori Jonna Karvinen jonna.karvinen [at] pirkkala.fi puh. 044 486 1177
aluekoordinaattori Eeva Muotio eeva.muotio [at] pirkkala.fi puh. 044 486 1173

Ryhmän aikana oheislukemistona käytetään Arkeen Voimaa - kirjaa. Kirjan saa maksutta käyttöön ryhmän ajaksi, jonka jälkeen se palautetaan.
"Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea" -kirjan voi ostaa omaksi 15 euron hintaan Pirkkalan kunnan asiointipisteestä, os. Koulutie 1. Kirja on myös lainattavissa Pirkkalan pääkirjastosta ja Nuolialan lähikirjastosta, sekä Vesilahden kirjastosta. 
Lue lisää kirjasta Kuntaliiton verkkokaupan sivulta. Hinta verkkokaupassa 20 euroa.

Katso Arkeen Voimaa -toiminnan esittelyvideo:

Seuraa Arkeen Voimaa -sivua Facebookissa:

Tutustu valtakunnalliseen Arkeen Voimaa - toimintaan

Ryhmätoimintaa toteutetaan tällä hetkellä Jyväskylän, Kuopion, Salon, Sastamalan, Tampereen, Turun, Vantaan, Kangasalan ja Ylöjärven kaupungeissa, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä Eksotessa, sekä Pirkkalan ja Vesilahden yhteistoiminta-alueella. Toimintaa hallinnoi Suomen Kuntaliitto.