Ajankohtaista

Verkko- ja puhelinyhteyksissä häiriöitä
Vesilahden terveysasemalla verkko- ja puhelinyhteyksissä 11.11.2019 ilmennyt ongelma on suurimmaksi osaksi korjattu, mutta terveysasemalla häiriötä saattaa ilmetä vielä hoitajien puhelinaikoihin ja takaisinsoittojärjestelmään liittyen. Ongelma pyritään selvittämään pikaisesti.
 


Terveysaseman kirjepostin jakelussa muutoksia postin työtaistelun aikana
Postin työtaistelu vaikuttaa Vesilahden terveysaseman asiakaspostin kulkuun. Potilaille normaalisti postitettavat asiakirjat, kuten lähetteet ja maksusitoumukset ovat noudettavissa terveysasemalta. Asiakirjat voi noutaa kahdeksan päivän kuluttua asioinnista tai lääkärin/hoitajan kanssa erillisesti sovitun mukaisesti Vesilahden terveysaseman vastaanottotoimistosta sen aukioloaikoina arkisin klo 8 - 15.30.


Ota OmaTays käyttöön
Tampereen yliopistollisen keskussairaalan kanssa asioivat voivat käyttää OmaTays-nimistä sähköisen asioinnin palvelua. OmaTays on uusi, sähköinen asiointitapa potilaan ja Taysin välillä. OmaTaysissa näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Tutustu palveluun osoitteessa omatays.fi


Influenssarokotukset alkavat marraskuussa
Vesilahden terveysasemalla annetaan influenssarokotuksia torstaina 28.11. klo 8-12 ja tiistaina 3.12. klo 13-17, jolloin voi tulla rokotettavaksi ilman ajanvarausta.
Riskiryhmään kuuluvat saavat influenssarokotuksen maksutta.
Katso lisätietoja täältä


Arkeen Voimaa -itsehoidon ryhmä käynnistyy tammikuussa
Hankaloittaako arkeasi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys?
Ryhmästä saat tukea sairauden oireiden hallintaan ja arjen sujuvuuteen.
Katso lisätiedot ja ilmoittaudu tästä
 


Uusi sähköinen valtuutus helpottaa verkkoasiointia toisen puolesta
Kun sinulla on sähköinen valtakirja, voit asioida apteekissa toisen puolesta pelkällä henkilöllisyystodistuksellasi. Valtuutus apteekkiasiointiin – esimerkiksi reseptilääkkeiden noutamiseen tai e-reseptin uusimiseen – annetaan Väestörekisterikeskuksen ylläpitämässä Suomi.fi-verkkopalvelussa.
Lue lisää sähköisestä valtuutuksesta Kanta-sivulta.
Anna valtuus apteekkiasiointiin Suomi.fi-verkkopalvelussa.

 


Tays Keskussairaalan sähköinen opaskartta on avattu
Tays Keskussairaalan alueelle on valmistunut sähköinen opaskartta, jota voi käyttää omalla älypuhelimella tai tietokoneella, ja opaskartta löytyy myös sairaalan kosketusinfonäytöiltä. Opaskartta on selainpohjainen, joten sen käyttöä varten ei tarvitse ladata älylaitteisiin erillistä sovellusta. Kartta mahdollistaa oman sijainnin paikantamisen sairaala-alueella, kun puhelimen sijaintitoiminto on kytketty päälle. Karttaan pääsee osoitteesta tays.fi/kartta

 


Chat-palvelun kautta saat neuvoja terveyteen liittyvissä kysymyksissä
Vesilahden terveyspalvelujen sivuilla on otettu käyttöön chat-palvelu, jossa sairaanhoitajat vastaavat chatin kautta tuleviin kysymyksiin arkisin klo 9-15.

Chat-palvelu mahdollistaa ajanvarauksettoman terveysneuvonnan ja terveydenhuollon palveluohjauksen. Chatin kautta voi kysyä yleisluontoisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä, sekä saada tietoa Pirkkalan yhteistoiminta-alueen tarjoamista terveyspalveluista. Chatissa ei käytetä henkilötietoja, eikä sitä kautta voi varata aikaa terveyskeskukseen. Esimerkiksi laboratorio-vastauksia tai reseptien uusimista ei chatin kautta ole mahdollista tehdä vaan oikea paikka on sähköinen yhteydenottopyyntö.

Chat-palvelu ponnahtaa näytön alareunaan terveyspalvelujen omilta sivuilta. Palveluaikojen ulkopuolella tai chatin ollessa hetkellisesti suljettu asiakaskäyntien takia, voit lähettää kysymyksesi ja jättää sähköpostiosoitteesi niin saat vastauksen siihen.
 Sähköinen yhteydenottopyyntö
Vesilahden terveysasemalla on käytössä sähköinen yhteydenottopyyntö, jonka kautta voi pyytää esim. ajanvarausta myös mm. todistus- ja lausuntoasioissa, pitkäaikaisen sairauden määräaikaiskontrolleihin sekä tiedustella tutkimustuloksia. Myös neuvolaan voi tehdä yhteydenottopyynnön sähköisen palvelun kautta.Hoitotakuu: Vesilahden terveysaseman kiireettömän hoidon jonotiedote