Pakkalanlyhdyn päiväkoti

Kaartotie 5
33950 Pirkkala

Päiväkodissamme toimii kolme sisarusryhmää Roihut, Liekit ja Soihdut.

Tervetuloa Pakkalanlyhdyn päiväkotiin -esite

Oppimiseen innostava monipuolinen ja joustava ympäristö herättää lapsissa mielenkiintoa, kokeilunhalua ja uteliaisuutta sekä kannustaa lasta toimimaan ja ilmaisemaan itseään. Kehitämme toimintaamme kasvattajien erityistaitoja hyödyntäen ja lapsia kuunnellen.

Ryhmäkoot vaihtelevat kausittain, mutta ikäjakauma ryhmissä on aina 1-6 vuotta. Ryhmien toiminta on yksilöllistä ja se pohjautuu vahvasti lasten tarpeisiin. Toiminta ryhmissä tapahtuu pienemmissä porukoissa, jolloin lapsia voidaan jakaa esim. iän tai taitojen mukaan. Koska päiväkotimme on pieni, on ryhmien välillä paljon yhteistä toimintaa ja mm. leikkikavereita saa helposti myös naapuriryhmistä.

Päiväkotimme on vihreä lippu -päiväkoti, mikä tarkoittaa sitä, että toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Siihen liittyen meillä on vuosittain jokin teema (esim. lähiympäristö), johon toimintamme rakentuu. Teemaa toteutetaan projektityön keinoin, ryhmät itsenäisesti ja yhdessä toimien. Päiväkodin vanhimmat lapset muodostavat yhdessä kasvattajien kanssa vihreän lipun raadin.

Päiväkotimme sijaitsee hyvällä paikalla ja hyödynnämmekin lähiympäristöä aktiivisesti. Luistelukenttä, hiihtämiseen sopivat alueet, jalkapallokenttä, jännittävät metsät ja kunnan leikkipuistot sijaitsevat kävelymatkan päässä!

Päiväuniaikaan talossamme on kolme eri lepopaikkaa. Pienille nukkujille on oma unikammari. Hieman isommille lepääjille/vain hetken nukkuville on omat lepotilat, joissa kuunnellaan satu ja levätään hetki tai jäädään nukkumaan. Kasvattajia on riittävästi joka lepopaikassa takaamassa rauhallisen tunnelman.

Talossamme on jakelukeittiö. Tämä tarkoittaa sitä että ruoka tehdään ja tuodaan Nuolialan tuotantokeittiöstä ja lämmitetään meidän keittiössä. Aamupalat ja välipalat tehdään pääasiassa omassa keittiössä.

Moilanen, Outi
Varhaiskasvatusyksikön johtaja
Varhaiskasvatus, Killon, Pakkalanlyhdyn ja Toivion päiväkodit
040 133 5792
outi.moilanen[at]pirkkala.fi
Kyllöinen, Leeni
Varhaiskasvatuksen erityisopettaja
044 486 1142
leeni.kylloinen[at]pirkkala.fi
Pakkalanlyhdyn päiväkoti, Roihut
050 435 7233
Pakkalanlyhdyn päiväkoti, Soihdut
050 435 7228
Pakkalanlyhdyn päiväkoti, Liekit
050 435 7227