Työllisyydenhoito

Työllisyyspalvelut vastaa keskitetysti työllisyydenhoidon kehittämisestä palvelemalla alueen työnantajia ja työnhakijoita. Tavoitteena on tukea työnhakija-asiakkaan polkua työllistämistä edistävien palvelujen kautta avoimille työmarkkinoille, sekä toimia työllisyydenhoidon tuki- ja asiantuntijayksikkönä. Autamme myös työnantajia löytämään joustavasti ja riskittömästi uutta työvoimaa.

Pirkkalan kunta on mukana uuden vuonna 2020 alkavan työllisyydenhoidon kunnallisen kokeilun valmistelussa yhdessä kaikkien muiden Pirkanmaan kuntien kanssa. Kokeilussa kuntien roolia työllisyyspalveluiden järjestäjänä vahvistetaan. Kokeilussa jatketaan ja laajennetaan vuoden 2018 lopussa päättyneiden alueellisten työllisyyskokeilujen toimintamallia. Uuden työllisyyskokeilun tarkka alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa.

Kokeilussa tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilun tarkoituksena on parantaa erityisesti pitkään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

                            

Lisätietoja

Kivinen, Kimmo
Työllisyyspalveluiden päällikkö
Yritys- ja työllisyyspalvelut
040 133 5686
kimmo.kivinen[at]pirkkala.fi