Tulppa-sydänkuntoutusryhmä

Tulppa on ryhmäkuntoutusta sepelvaltimotautipotilaille, lieviä aivoverenkiertohäiriöitä sairastaville, tyypin 2 diabeetikoille ja niille, joilla on hoitoa vaativia valtimosairauden riskitekijöitä. Kuntoutus ehkäisee sairauden pahenemista ja uusia sairauskohtauksia.

Kuntoutusryhmistä saa tietoa ja elintapaohjausta sekä opetusta itsehoitoon, erityisesti ravitsemukseen ja liikunnan harrastamiseen. Ryhmässä osallistuja saa tukea ohjaajilta ja muilta sairastuneilta.

Tulpan tavoitteena on tarjota kuntoutusmalli, jonka avulla perusterveydenhuolto voi tarjota mahdollisimman monelle kuntoutusta osana hoitoketjua.

Kuntoutujan tavoitteena on tunnistaa yksi avaintekijä, jonka muuttamiseen hän on valmis sitoutumaan.

Terveydenhuollon ammattihenkilöt ohjaavat ryhmiä. Tulppa-ryhmässä käytetään toiminnallisia menetelmiä eli pyritään siihen, että ryhmä tekee. Luennot toimivat lyhyinä aiheeseen johdattelevina alustuksina.

Kuntoutusryhmään mahtuu kerrallaan kymmenkunta kuntoutujaa. Ryhmät kokoontuvat noin kerran viikossa kahdeksan viikon ajan. Sen jälkeen järjestetään seurantatapaamiset puolen vuoden ja vuoden kuluttua. Ryhmä kokoontuu yhteensä 10 kertaa. Ryhmät ovat maksuttomia.

> Katso Sydänliiton sivuilta lisätietoja Tulppa-kuntoutuksesta.

Tiedustelut kuntoutusryhmien alkamisajoista:
Fysioterapeutti Sinikka Sepänaho-Pyykkö tai Tarja Kaijalainen ma-pe klo 9.15-10.15

Kaijalainen, Tarja
Sairaanhoitaja
Avosairaanhoito
03 565 25111 ma-pe 9.15-10.15 ja 13-13.45
etunimi.sukunimi[at]pirkkala.fi
Pirkkalan terveyskeskus
Lentoasemantie 60
33960 Pirkkala
Sepänaho-Pyykkö, Sinikka
Fysioterapeutti
Kuntoutuspalvelut
040 133 5659
etunimi.sukunimi[at]pirkkala.fi
Pirkkalan terveyskeskus
Lentoasemantie 60
33960 Pirkkala