Pirkkalan Mielenterveyskahvila Rasi

Pirkkalan terveyskeskuksen ja Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n Rasihovin luotsaamaan Mielenterveyskahvilaan ovat tervetulleita kaikki. Voit tulla juttelemaan hyvinvoinnista ja mielenterveydestä ammattilaisten kanssa. Toiminta keskittyy voimavarojen ylläpitämiseen sekä avoimeen kohtaamiseen. Kahvilassa perehdytään mielenterveyttä tukeviin aiheisiin, jaetaan vertaistukea ja tavataan mukavia ihmisiä. Kahvilaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Olet lämpimästi tervetullut yksin tai ystävän kanssa!

Kokoonnumme Rasihovissa maanantaisin klo 12-13.30 os. Kaskenpolttajantie 7 A, PIRKKALA.

Maanantaisin on Rasihovissa myös mahdollisuus ruokailla edullisesti.  Klo 11.30-12.00  on tarjolla keittolounas (sis. keitto, leipä, juoma, jälkiruoka sekä kahvi à 3.50 €)

Loppuvuoden 2017 tapaamiset:

28.8. Aihe vapaa.

4.9. Ravitsemus ja hyvinvointi. Vieraana ravitsemusterapeutti Jarmo Sallinen.

11.9. Aihe vapaa

18.9. Unettomuus

25.9. Keskustellaan päihteistä, päihdehoitaja Maiju Kaukonen.

2.10. Katsotaan yhdessä elokuva Prinsessa.

9.10.  Aihe vapaa.

16.10. Etuushakemusten viidakko. Vieraana palveluohjaaja Päivi Kemppainen.

23.10. Masennus perheen arjessa.
Kun perheenjäsen sairastuu masennukseen, vaikuttaa se kaikkien perheenjäsenten arkeen. Miten sairaus näkyy arjessa? Mistä ja millaista apua perheille on tarjolla? Vieraana kokemusasiantuntija sekä Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry:n vastaava koordinaattori Silja Lampinen.

20.11. Lapsiperheiden tukeminen, kun vanhempi sairastaa psyykkisesti.
Kun vanhempi sairastaa psyykkisesti, tarvitsevat muutkin perheenjäsenet tukea. Terve vanhempi saattaa tarvita tukea arjesta selviytymisessä ja lapset tarvitsevat mm. ikätasoista tietoa siitä, mistä sairaudessa on kysymys. Asioista puhuminen ei aina ole helppoa, mutta apua ja tukea on olemassa. Keskustelemassa Toivosta turvaa -lapsiperheprojektin työntekijä/kokemusasiantuntija, joka kertoo uudenlaisesta lapsiperheiden tukimallista Tampereen mielenterveys- ja päihdepalveluissa (koskee myös Pirkkalan kuntalaisia). Mukana myös Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry:n vastaava koordinaattori Silja Lampinen.

Loppuvuoden käyntien aiheita päivitetään myöhemmin.

Vuoden viimeinen tapaaminen on 18.12, jolloin vietämme joulujuhlaa!


Mielenterveyskahvilaa ohjaavat terveyskeskuksen poliklinikkahoitaja Tarja Ruokonen ja Rasihovista ohjaaja Saija Vikman puh. 050 364 8041

Ruokonen, Tarja
Poliklinikkahoitaja
Avosairaanhoito
050 302 1537
etunimi.sukunimi[at]pirkkala.fi
Lentoasemantie 60
33960 Pirkkala