Perhe- ja synnytysvalmennus

Epidemiatilanteen vuoksi kaikki terveyspalvelujen järjestämät ryhmämuotoiset toiminnat perutaan 31.7.2020 asti. Tämä tarkoittaa mm. perhevalmennusta, vahvuutta vanhemmuuteen -ryhmiä sekä ryhmäneuvoloita. Poikkeuksena synnytysvalmennus järjestetään etäyhteydellä (Teams). Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme jatkosta sen mukaan. Lisätietoa ja neuvontaa voit saada puhelimitse terveydenhoitajalta puhelinaikoina.

Perhevalmennus on tarkoitettu ensimmäistä lastaan odottaville vanhemmille. Valmennukseen ovat tervetulleita myös uudelleen synnyttäjät, jos toinen vanhemmista odottaa esikoistaan sekä maahanmuuttajat, jotka odottavat ensimmäistä Suomessa syntyvää lastaan.

Perhevalmennuksen tavoitteena on valmentaa perhettä synnytykseen, imetykseen, lapsen hoitoon ja kasvatukseen sekä vanhemmuuteen.

Synnytysvalmennus
32 raskausviikon jälkeen ensisynnyttäjäperheillä on mahdollisuus osallistua synnytysvalmennukseen etäyhteydellä (Teams). Ilmoittaudu synnytysvalmennukseen oman terveydenhoitajan kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä kysymme sähköpostiosoitteesi, mihin toivot kutsun (Teams linkin) valmennukseen. Suosittelemme lataamaan Teams sovelluksen valmennuksen seuraamiseksi.

Seuraavat synnytysvalmennukset ovat:
MA 22.6.
MA 20.7.

Ryhmämuotoisten toimintojen ollessa tauolla voit tutustua verkkoperhevalmennuksiin. Valmennus avautuu pdf-tiedostoon kun klikkaat kansikuvaa. Tavatessasi terveydenhoitajaa raskauden seurantakäynneillä voit ottaa puheeksi valmennuksesta mieleen nousseita kysymyksiä tai aiheita.