Neuvolat

> Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

> Äitiysneuvola

> Lastenneuvola

Neuvolapalveluiden toiminta (17.6.2020)

Valtakunnallisen poikkeustilan johdosta Pirkkalan neuvolapalveluissa on kevään aikana neuvolakäyntejä jouduttu osin viivästämään pandemiavarautumisen johdosta. Alla infoa tämän hetkisestä tilanteesta:

Äitiys-, ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa toiminta terveydenhoitajien vastaanotoilla jatkuu normaalisti. Aikojen varaus puhelimitse. Lääkärille aikoja on rajoitetusti. 17.6. alkaen raskauden seurantakäynneille voi odottavan mukana osallistua puoliso tai tukihenkilö.

Ensisynnyttäjille tarjolla synnytysvalmennus etäyhteyden kautta ja muissa aiheissa verkkoperhevalmennus nettisivuillamme.

Lastenneuvolassa toiminta terveydenhoitajien vastaanotoilla jatkuu normaalisti. 2-vuotiaille tarjotaan lyhyempi kasvun seuranta aika, kuitenkin perheen tuen tarve huomioiden. Aikoja voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Lääkärille aikoja vauvoille (1kk, 4kk, 8kk) ja 1,5 -vuotiaille. Aikojen riittäessä kutsumme myös 4-vuotiaat lääkärikäynnille, mutta tällä hetkellä tarkastukset toteutuvat viiveellä. Toivomme, että lapsi saapuu vain yhden huoltajan kanssa. Jos mahdollista suosittelemme jättämään sisarukset tai muut saattajat kotiin.

Imetyspoliklinikka on avoinna perjantaisin klo 9-11. Imetyspoliklinikalla saat tukea ja ohjausta omien imetystoiveittesi ja -tavoitteesi mukaisesti. Vastaanotolla voi käydä myös punnitsemassa vauvan. Poliklinikalle voit saapua ilman ajanvarausta.

Nämä edellä mainitut neuvolakäynnit toteutetaan, ellei perheessä ole hengitystieinfektiota tai 2 viikon sisällä tapahtuneita ulkomaanmatkoja. Mikäli sairastut ethän saavu vastaanotolle, vaan otat yhteyttä neuvolaan puhelimitse ajan siirtämiseksi/perumiseksi!

Neuvolakäynnillä voi myös ottaa läheiseen etäyhteyden puhelimitse tai videopuhelun kautta.

Neuvolan ryhmämuotoiset toiminnat ovat edelleen peruttu. Tämä tarkoittaa mm. perhevalmennusta ja ryhmäneuvoloita.

Neuvolan terveydenhoitajat tavoitat tarvittaessa puhelimitse!

Äitiys-, ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan puhelinnumero on 03 565 25202.
Puhelinaika on: MA-PE klo 9.00 - 11.00.

Lastenneuvolan puhelinnumero on 03-565 25180.
Puhelinaika on: MA-PE klo 8.10 - 10.00.

Tiedotamme uusista muutoksista tarpeen mukaan!


Pirkkalan neuvolat - Facebook-sivu