Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu

Pirkkalan yhteistoiminta-alue (Pirkkala ja Vesilahti) osallistuu sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun. Valinnanvapaus koskee perushammashoitopalveluja, joiden piirissä asiakas valitsee itse hoitopaikkansa kokeilussa mukana olevista palveluntuottajista.

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu jatkuu vuonna 2019. Pirkkalasta ja Vesilahdelta pääsee mukaan yhteensä 71 asukasta. Kokeiluun ilmoittautuminen alkaa torstaina 21.2. kello 10. Katso tarkemmat ilmoittautumisohjeet kokeilun isäntäkuntana toimivan Tampereen sivuilta.

Tutustu palveluntuottajiin

Palvelutuottajiksi hyväksyttyjen suunhoitoyksikköjen listaa ylläpidetään Tampereen sivuilla. Tutustu palvelutuottajiin.

Ilmoittautuminen kokeiluun

1. Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen löytyy kokeilun isäntäkuntana toimivan Tampereen internetsivuilta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Verkkopalvelussa onnistuneen valinnan jälkeen ruudulle ilmestyy teksti "Kiitos, suunhoitoyksikön vaihtopyyntösi on vastaanotettu onnistuneesti". Ruudulla näkyvät myös  uuden suunhoitoyksikön tiedot.

Osa palveluntuottajista on ilmoittanut, kuinka monta asiakasta he pystyvät ottamaan mukaan kokeiluun. Kun valinnan tehneiden asiakkaiden määrä on täynnä, kyseistä palveluntuottajaa ei pysty enää valitsemaan. Tällöin palveluntuottajan kohdalla valintapalvelussa lukee "Täynnä".

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos oman kunnan osallistujamäärä on täyttynyt, valintapalvelu ilmoittaa kuntakohtaisen kiintiön olevan täynnä.

2. Kokeiluun voi ilmoittautua myös puhelimitse numerossa 03 565 70119. Numero vastaa arkisin kello 10–15. Puhelimitse ilmoittautuvien asiakkaiden on hyvä huomioida, että kokeilun alkuvaiheessa linja voi ruuhkautua.

Lue lisää valinnanvapauskokeilusta

Valinnavapauskokeilu jatkuu vuonna 2019, Tampereen kaupungin tiedote 11.2.

Valinnanvapauskokeiluissa mukana 7350 pirkanmaalaista, Tampereen kaupungin tiedote 1.2.2019

Tampereen kaupungin tiedote kokeilun jatkumisesta 4.12.

Pirkkalan kunnan tiedote kokeilun jatkumisesta 5.12.

Suun valinnanvapauskokeiluun lisää paikkoja 10.10. ja 11.10.

Muista varata tutkimusaika palvelutuottajaltasi, tiedote 7.9.

Tampereen kaupungin tiedote kokeilun edistymisestä 3.7.

Kokeilu käynnistyy, tiedote 31.5. 

Pirkkalan kunnan tiedote 16.4.

Tampereen kaupungin tiedote 12.4.2018

Tampereen kaupungin tiedote 9.5.2018

Tampereen kaupungin sivut

Lisätiedot

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
044 423 5237
anna.heikkinen@tampere.fi

Projektisuunnittelija
Tiiu Airistola
040 667 3698
Tiiu.Airistola@tampere.fi