Reseptin uusiminen

Sähköisen reseptin uudistamispyynnön voi tehdä Kanta-palvelussa kirjautumalla Omakantaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Uudistamista voi pyytää myös asioimalla ajanvarausvastaanotolla tai puhelimitse sairaanhoitajien puhelinajoilla. Reseptejä ei uusita päivystyksessä.

Sähköiseen reseptiin liittyvän potilasohjeen voi noutaa terveyskeskuksen ajanvarausvastaanotosta kahden viikon kuluessa. Lääkkeet voi noutaa mistä tahansa apteekista myös ilman potilasohjetta Kela-korttia vastaan.

Ehkäisyasiat ja ehkäisyreseptien uusinnat hoidetaan ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajien kautta.

Allergialääkereseptien uusinnat
Voit uudistaa käytössäsi olevien allergialääkkeiden reseptit sähköisen ajanvarauksen kautta. Allergialääkereseptin uudistamispyynnön jälkeen lääkäri tekee sähköisen reseptin ja lääke on noudettavissa viimeistään kahdeksan päivän kuluessa apteekista.


Uusi sähköinen valtuutus helpottaa verkkoasiointia toisen puolesta
Kun sinulla on sähköinen valtakirja, voit asioida apteekissa toisen puolesta pelkällä henkilöllisyystodistuksellasi. Valtuutus apteekkiasiointiin – esimerkiksi reseptilääkkeiden noutamiseen tai e-reseptin uusimiseen – annetaan Väestörekisterikeskuksen ylläpitämässä Suomi.fi-verkkopalvelussa, jonne tunnistaudutaan turvallisesti pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Toisin kuin paperinen valtakirja, yksi ja sama valtuus on voimassa kaikissa Suomen apteekeissa. Valtuutettu ei enää myöskään tarvitse asiointiin potilaan Kela-korttia tai potilasohjetta. Oma kuvallinen henkilöllisyystodistus riittää. Lue lisää sähköisestä valtuutuksesta Kanta-sivulta.
Anna valtuus apteekkiasiointiin Suomi.fi-verkkopalvelussa.