Ajankohtaista

> Katso täältä kaikki tärkeät puhelinnumerot ja koronavirusepidemian aiheuttamat muutokset terveyspalvelujen toimintaan


Tiedote 30.6. klo 10.45: Häiriö puhelinyhteyksissä
Terveyskeskuksen puhelinyhteyksissä on tiistaina 30.6. ilmennyt häiriötä, joka aiheuttaa puhelujen katkeamisia tai puhelu ei yhdisty lainkaan läpi. Ongelma on havaittu terveyskeskuksen kaikissa yksiköissä, myös päivystyksessä. Häiriö vaikuttaa sekä terveyskeskukseen soitettaessa että asiakkaille päin soitoissa. Operaattori selvittää vikaa ja pyrkii korjaamaan sen mahdollisimman pian.


Ota yhteyttä terveyspalveluihin, jos tarvitset hoitoa tai ohjausta terveysasioissa
Hoitotapa arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Kaikilta potilailta kysytään, onko hengitystieoireita. Tämä ei vaikuta hoidon saamiseen, vaan auttaa ohjaamaan potilaan oikeaan paikkaan. Mikäli sairastut hengitystieinfektioon, ethän saavu terveysasemalle, vaan otat yhteyttä puhelimitse ajan uudelleen järjestelemiseksi! Käynneille saavutaan yksin tai vain yhden saattajan kanssa.
> Päivystys
> Lääkärin tai hoitajan vastaanotto
 


Terveyskeskuksen puhelinyhteyksissä on ollut ajoittaisia häiriöitä
Häiriö vaikuttaa mm. hoitajien puhelinaikoihin. Häiriön ollessa päällä hoitajien takaisinsoittopalveluun tehdyt soittopyynnöt eivät välttämättä kirjaudu järjestelmään. Jos olet jättänyt soittopyynnön etkä ole saanut takaisinsoittoa iltapäivään mennessä, ole uudelleen yhteydessä terveyskeskukseen.
 


Mielenterveyspalveluiden syyskauden liikuntaryhmät käynnistyvät elo-syyskuussa
Kohota ja ylläpidä psyykkistä hyvinvointia liikunnan avulla! Ryhmien ohjelman ja lisätiedot ilmoittautumisesta löydät esitteistä:
Hyvän mielen jumppa

Hyvän mielen palloilu


Hammashoidon kesäterveiset vanhemmille
Dipper-patukoiden suosio on alkanut näkyä hammashoidossa. Dipper on kielen värjäävä hedelmän- tai marjanmakuinen toffeekarkki. Hammashoidossa olemme havainneet, että kyseinen karkki tarttuu hampaiden pinnoille poikkeuksellisen tiukasti. Havaintojen mukaan huolellisellakaan harjauksella ei ole saatu karkkijäämiä hampaista. Karkkia on saattanut jäädä takahampaiden ienrajaan ja muovipaikan saumoihin. Karkki saattaa pysyä hammaspinnalla monta päivää. Tällainen tuote aiheuttaa ilmeisen reikiintymisriskin ja siksi suosittelemme valitsemaan karkkipäivänä jonkun muun herkun, joka ei takerru hampaisiin. Myös Ruokavirasto on suositellut välttämään Dipper-patukoita niiden sisältämien väriaineiden takia.
Lue lisää koululaisen suun hoidosta hammashoidon sivuilta
 


Terveyskeskussairaalan ohjeet vierailijoille
Pirkkalan terveyskeskussairaalassa on otettu käyttöön ohjeistukset omaisten vierailuun liittyen. Omaisten tulee sopia vierailuista aina ennakkoon hoitohenkilökunnan kanssa puhelimitse puh. 03 5652 5259. Katso koko tiedote täältä.
 


Ota yhteyttä mielenterveys- ja päihdetiimiin sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta
Onko sinulla huolia tai mietityttääkö jokin omaan tai läheisesi tilanteeseen liittyen? Onko mielialassasi tai jaksamisessasi muutoksia, huolettaako oma tai läheisen päihteidenkäyttö? Toivoisitko keskusteluapua? Jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella. Mietitään yhdessä mikä tuki olisi sinulle sopivin. Palvelu on tarkoitettu 18-vuotta täyttäneille.

Pirkkalan mielenterveys- ja päihdetiimin työntekijä ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse niin pian kuin mahdollista, viimeistään 1-3 arkipäivän sisällä.


Allergialääkereseptien uusinnat sähköisen ajanvarauksen kautta
Siitepölykauden alkaessa on hyvä tarkistaa allergialääkkeiden riittävyys. Voit uudistaa käytössäsi olevien allergialääkkeiden reseptit sähköisen ajanvarauksen kautta. Allergialääkereseptin uudistamispyynnön jälkeen lääkäri tekee sähköisen reseptin ja lääke on noudettavissa viimeistään kahdeksan päivän kuluessa apteekista.
 


Vastaathan tuntemattomaan numeroon, soitto voi tulla terveyskeskuksesta
Epidemia-aikana lääkärit ja hoitajat ovat paljon yhteydessä potilaisiin puhelimitse. Tällöin puhelu voi tulla tuntemattomasta numerosta. Viestin tavoittamiseksi vastaathan puheluun.
 


30.3.2020 Terveyskeskuksen päivystys on eriytetty tartuntatautien leviämisen estämiseksi
Päivystyksen sisäänkäynnistä (B-ovi) kulkevat vain ne päivystyspotilaat, joilla on hengitystieinfektion oireita. Muut päivystyspotilaat, joilla ei ole hengitystieinfektion oireita, kulkevat sisään talon toisen puolen D-ovesta päivystävän lääkärin tai hoitajan vastaanotolle.

Päivystyksen sisäänkäynti (B-ovi)
- Kulku vain päivystyspotilailla, joilla on hengitystieinfektio. Ovi on lukittuna ja potilaat noudetaan hoitajan toimesta ovelta. Ole aina ensin puhelimitse yhteydessä päivystykseen, niin saat lisäohjeita.

Ajanvarausvastaanoton sisäänkäynti (D-ovi) parkkialueelle kulku Kirveskujan kautta
- Päivystyspotilaat, joilla ei ole hengitystieinfektion oireita.
- Ajanvarausvastaanoton potilaat.
- Röntgeniin ajan varanneet potilaat joilla ei ole hengitystieinfektiota.

Hammashoitolan sisäänkäynti (A-ovi)
- Kulku hammashoitolan ja laboratorion asiakkaille.

Neuvolan asiakkaiden kulku E- ja D-ovista.


> Katso täältä kaikki tärkeät puhelinnumerot ja koronavirusepidemian aiheuttamat muutokset terveyspalvelujen toimintaan