Verkkoasiointi toimeentulotuessa

Verkkoasiointi

Sähköisessä asiointipalvelussa Omapalvelussa voi hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea. Omapalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisella pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Toimeentulotuen sähköisessä asiointipalvelussa voi

  • valita asiointikanavaksi Omapalvelun, jolloin hakijalle voidaan lähettää päätöksiä, laskelmia, kirjeitä ja mahdollisia lisäselvityspyyntöjä Omapalvelun kautta

  • tehdä täydentävän tai ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksen ja lähettää hakemuksen liitteet

  • vastata sähköiseen lisäselvityspyyntöön

  • seurata hakemuksen käsittelyn etenemistä ja nähdä maksutietoja

Hakemuslomaketta voi käyttää vain toimeentulotuen hakemiseen, ei esimerkiksi oikaisuvaatimusten tekemiseen. Toimeentulotukipäätöksen viimeisellä sivulla on oikaisuvaatimusohje.
 

Palvelun käyttäminen

Omapalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisella pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.
Kirjaudu Omapalveluun sivun oikean laidan Omapalvelu -kuvakkeesta.
Palvelu toimii seuraavilla selaimilla: Internet Explorer 11 tai uudempi, Firefox 3.5 tai uudempi, Safari ja Chrome (uusimmat versiot), Opera 10.5 tai uudempi.

Huoltotoimenpiteitä palvelimelle tehdään:
ke 19.9. klo 11.00 - 13.00
ke 17.10. klo 11.00 - 13.00
ke 21.11. klo 11.00 - 13.00
ke 19.12. klo 11.00 - 13.00
ke 16.1.2019 klo 11.00 - 13.00
ke 20.2.2019 klo 11.00 - 13.00
ke 20.3.2019 klo 11.00 - 13.00
ke 17.4.2019 klo 11.00 - 13.00 
Huoltokatkon aikana yhteys palveluihin voi hetkellisesti katketa. Pahoittelemme mahdollisista häiriöistä aiheutuvaa haittaa.

Huomioithan ensimmäistä kertaa Omapalvelua käytettäessä, että henkilö- ja yhteystietosi ovat oikein ja asiointikanavaksi on valittu Omapalvelu, mikäli haluat päätöksen sähköisesti.
Yhteystietojen ilmoittaminen ja päivittäminen on välttämätöntä, jotta sähköiseen palveluun toimitetuista päätöksistä ja lisäselvityspyynnöistä voidaan lähettää automaattinen sähköposti- ja tekstiviestiheräte.

Ennen hakemista kannattaa tutustua tällä sivuilla oleviin Omapalvelun ohjeisiin. Täytä hakemus huolellisesti. Sähköisillä hakemuksilla on ohjepainikkeita (kysymysmerkki-kuva), joita klikkaamalla saa asiakohtaisia täyttöohjeita. Oranssi nuoli tarkoittaa pakollista tietoa.

Hakemuksen yhteydessä voi toimittaa tarvittavat liitteet joko pdf-, jpg- tai jpeg-muodossa. Liite voi olla myös kameralla otettu kuva asiakirjasta. Yhden liitteen maksimikoko on 2.0 Mt. Liitteitä voi lähettää jälkikäteen sähköisesti samaan hakemukseen tai postin välityksellä. Käytä sivun alalaidassa olevaa saatekirjettä jos lähetät liitteitä postitse.

Jos palvelua käytetään julkisessa tilassa olevalta koneelta, täytyy palvelusta ulos kirjautumisen jälkeen tyhjentää selaimen välimuisti ja sivuhistoria sekä sulkea selain. Lisäksi tulee poistaa mahdolliset tietokoneen kovalevylle tallennetut liitetiedostot.

Lomakkeet

Saate postitse toimitettaville liitteille