Ajankohtaista

Asiointi koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Koronasta johtuen lapsiperheiden palvelut, aikuissosiaalityö ja vammaispalvelut palvelevat asiakkaita siten, että kaikki kiireelliset ja välttämättömät palvelut turvataan. Puhelinajat toimivat normaalisti. Tarjoamme tukea ja neuvontaa ensisijaisesti puhelimitse sekä mulla etäyhteyksillä. Järjestämme tarvittaessa myös tapaamisia henkilökohtaisesti. Tällöin on tärkeää, että ei tule tapaamiseen sairaana, huolehtii hyvästä käsihygieniasta ja yskii hihaan.

Pirkanmaan henkilökohtaisen avun yksikkö aloittaa vuoden alussa

Tampereelle perustetaan kaikkia Pirkanmaan kuntia palveleva henkilökohtaisen avun yksikkö. Yksikön toiminta käynnistyy vaiheittain.

Tammikuusta 2020 alkaen yksikkö palvelee asiakkaita, kuntien työntekijöitä ja avustajia henkilökohtaisen avustajan työnantajamallilla palkkaamiseen liittyvissä asioissa sekä kotona asumista tukevissa palveluissa. Yksikkö hoitaa henkilökohtaisen avustajan työnantajamallilla palkkaavan asiakkaan puolesta avustajan palkanmaksun sekä muut työnantajalle kuuluvat lakisääteiset velvoitteet.

Lue lisää täältä

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea sähköisesti

Pirkkalan yhteistoiminta-alueella on otettu käyttöön sähköinen hakemus täydentävään ja ehkäisevään toimeentulotukeen. Hakemuksen tekijä saa päätökset halutessaan sähköisesti ja myös lisäselvityspyynnöt on mahdollista lähettää sähköisen asiointipalvelun kautta. Verkkoasiointipalvelu on nimeltään Omapalvelu.

Sosiaalipäivystys

Arkisin klo 8.00-16.00 päivystysvastuu on Pirkkalan yhteistoiminta-alueella, puh. 050 516 7886.

Virka-ajan ulkopuolella välitöntä sosiaaliviranomaisen arviointia vaativat kriisitilanteet hoidetaan Tampereen kaupungin Sosiaalipäivystyksen toimesta 24 t / vrk, vuoden jokaisena päivänä, koko Pirkanmaan alueella.

Tampereen Sosiaalipäivystys: 0500 625 990.