Esiopetus Pirkkalassa

Esiopetusta järjestetään koulun kalenterivuoden mukaisesti. Esikoulua käydään 5 päivää viikossa, 20 h/viikko. Opetusta järjestetään muilla kouluilla klo 8.00-12.00, Naistenmatkan koululla klo 9.00-13.00. Tänä aikana esiopettaja on vastuussa ryhmän toiminnasta. Tarvittaessa ryhmässä toimii koulunkäynnin ohjaaja.

Naistenmatkan koululla toimii luontoeskariryhmä, lisätietoa löydät: https://peda.net/pirkkala/ops-2016/po/tl

Esiopetusta täydentävä toiminta aamuisin ja iltapäivisin

Esiopetusta täydentävä toiminta on varhaiskasvatuslain mukaista 1) kerhotoimintaa tai 2) päivähoitoa perheen valinnan mukaan.

  1. Esioppilaiden kerhotoiminta järjestetään siinä koulussa, jossa esiopetusryhmä toimii. Kerhotoimintaa tarjotaan koulun tiloissa klo 7.00-8.00 ja klo 12.00-17.00 ja toiminnasta vastaa koulun kasvatushenkilökunta.
  2. Päiväkodeissa tapahtuva esiopetusta täydentävä toiminta on päivähoitoa, vaikka esiopetusryhmä toimii aina koulussa. Kunta järjestää kuljetuksen päivän aikana toimipisteestä toiseen. Päiväkotipaikka osoitetaan johonkin kunnan päiväkodeista.

Esiopetusta täydentävään toimintaan ilmoittaudutaan samalla Wilma-lomakkeella jolla lapsi ilmoitetaan esiopetukseen.

Ruokailu
Esioppilaat saavat maksuttoman kouluruokailun. Aamuhoidossa oleville tarjotaan aamupala ja iltapäivähoitoon sisältyy välipala.

Loma-aikojen hoitojärjestelyt
Esiopetuksessa on samat loma-ajat kuin koulussa. Koulu järjestää päivähoidon myös koulujen loma-aikoina hoitoa tarvitseville lapsille. Loma-ajan hoito keskitetään yhdelle tai kahdelle koululle.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut

Lisätiedustelut ensisijaisesti: oppilasasiat[at]pirkkala.fi

Niemi, Anne
Palvelusihteeri
Hyvinvointi, Toimistotyö
050 435 4487 (ti-to)
anne.niemi[at]pirkkala.fi
Kivistö, Kati
Palvelusihteeri
Hyvinvointi, Toimistotyö
040 133 5729
kati.kivisto[at]pirkkala.fi
Belcher, Pirjo
Suunnittelija
Lasten ja nuorten koulutus
050 435 4496
pirjo.belcher[at]pirkkala.fi