Kuntosali

KUNTOSALI AVATAAN 1.6. ILMAN OMATOIMIAIKAA

Tilojen käytössä tulee huolehtia turvaväleistä ja hygieniaohjeistuksista. Kuntosalilla säädösten noudattamista ei voida varmistaa aukioloaikojen ulkopuolella olevien omatoimisten käyttöaikojen aikana, joten 1.6. alkaen kuntosali on toistaiseksi käytettävissä vain asiakaspalvelun aukioloaikojen mukaisesti. Kuntosalin käyttöajat löydät sivun alareunasta.

Kulkukorteille hyvitetään sulkuajan 17.3.-31.5. vuoksi menetty käyttöaika automaattisesti ilman, että asiakkaan tarvitsee asioida palvelupisteellä.

 • Vapaa-aikakeskukselle ei saa tulla jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
 • Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten myöskään suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia noudattaa.
 • Kuntosalille ei saa kokoontua ryhmissä.

Siivoamme tiloja säännöllisesti, mutta voidaksemme pitää kuntosalin avoinna asiakkaille tulee jokaisen lisäksi huolehtia hygieniaohjeistusten noudattamisesta kaikissa tiloissa.

 • Pese kädet aina ennen salille tuloa ja aina pois lähtiessä. Käytä lisäksi käsihuuhdetta salilla tarvittaessa.
 • Yski ja aivasta kyynärtaipeeseen/hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan ja pese kädet heti tämän jälkeen.
 • Pukuhuonetiloissa oleilua tulee välttää, koska pukuhuoneissa turvavälien noudattaminen on haastavaa.
 • Noudata turvavälejä muihin ihmisiin kaikissa tiloissa. Liikunnan yhteydessä tulee huomioida normaalia suurempi etäisyys.
 • Jokaisen on velvollisuus pyyhkiä käyttämänsä kuntosalilaite heti käytön jälkeen. Puhdistusainetta ja kertakäyttöliinoja/paperia on kärryssä vesipisteiden luoda. Käytä liinaa vain kerran ja laita se heti käytön jälkeen roskiin.
 • Tarkista kuntosalikorttisi voimassaolotiedot omatoimisesti käytävällä olevasta päätteestä. Käytä käsihuuhdetta laitteen käytön jälkeen.
 • Asioi palvelupisteellä lähtökohtaisesti vain maksuasioissa tai kulkuongelmissa. Asiakaspalvelu ja liikunnanohjaajat palvelevat kaikissa kysymyksissä myös etänä puhelimitse ja sähköpostitse.
 • Vapaa-aikakeskuksen aulan ja kahvilan tiloissa on rajattu asiakasmääriä, jonka vuoksi sisätiloissa tarpeetonta asiointia tulee välttää.

KUNTOSALI

Vapaa-aikakeskuksella sijaisevan kuntosalin kuntosalilaitteiden hankinnoissa on painotettu terveysliikunnan kannalta tärkeitä ominaisuuksia. Laitteet ovat helppokäyttöisiä ja monipuolisia. Kuntosalin asiakkailla on käytössä naisten- ja miesten pukuhuoneet sekä saunatilat. Vapaa-aikakeskuksen aulassa olevat arvotavaralokerot toimivat kahden euron pantilla.

Ostaessasi kulkuluvan kuntosalille sitoudut käyttöehtoihin

Kulkukorttien käyttöehdot 3.6.2019 alkaen

KUNTOSALIN OMATOIMIKÄYTTÖ EI OLE MAHDOLLISTA 17.3.2020 ALKAEN TOISTAISEKSI

Normaalitilanteessa kuntosalia voisi käyttää omatoimisesti joka päivä aikavälillä 6–23 (pois lukien suljetut vuorot kuntosalilla). Kuntosalin omatoimisten käyttäjien on poistuttava rakennuksesta aina klo 23 mennessä. Aamupäiväkorttien käyttöaika: ma-pe klo 6–14 (pois lukien suljetut vuorot kuntosalilla). Omatoimiset käyttöajat ovat vain kuntosalin käyttäjille eikä tiloissa voi muutoin viettää aikaa asiakaspalvelun palveluaikojen ulkopuolella.

Kaikki kuntosalikortit ovat henkilökohtaisia eikä niillä voi kuitata toisen henkilön käyntejä. Uudet lataukset ovat voimassa kaksi vuotta ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen.

Kertamaksulla kuntosalia voi käyttää vain asiakaspalvelun palveluaikoina. Kertakortti on palautettava aina asiakaspalveluun asiakaspalvelun sulkeutumisaikaan mennessä.

Kulkukortit kuntosalille

Kuntosalin kulkuluvat ladataan kulkukorteille, jotka ovat aina henkilökohtaisia. Kulkukortista peritään maksu ensimmäisen oston yhteydessä (sarja- ja kausikortit). Korttia ostaessa tai ladatessa on aina todistettava oikeus mahdollisiin alennuksiin. Tutustu aina kuntosalikorttien käyttöehtoihin, joihin sitoudut oston yhteydessä.

Suljetut vuorot

Kuntosalilla järjestetään erikseen varattuja
fysioterapia- /erityisryhmiä seuraavasti:

Ti klo 9–11 Terveyskeskuksen fysioterapiaryhmä (jatkuu aikaisintaan elokuussa)
To klo 10–11 Liikuntapalveluiden erityisryhmä (jatkuu kesän jälkeen 3.9. alkaen)
Kuntosalia ei voi käyttää näinä aikoina

Edulliset aamupäivävuorot ma-pe klo 14 saakka

Pirkkalassa asuvat eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät työnhakijat voivat ostaa edullisen kuntosalikortin arkiaamupäiville. Vuorot ovat ma-pe klo 14 saakka lukuun ottamatta tiistain ja torstain suljettuja vuoroja. Kortit ovat henkilökohtaisia ja vuorolta on poistuttava klo 14 mennessä. Vuorot ovat kaikille asiakkaille avoimia.

Muut kuntosaliryhmät

Keskiviikkoisin klo 13-14 kuntosalilla harjoittelee ryhmiä, jonka vuoksi salilla voi esiintyä ruuhkaa.

Kuntosalikurssit

Kuntosalin alkeiskurssilla opetellaan kuntosalilaitteiden turvallinen käyttö ja harjoitellaan liikunnanohjaajan opastuksella. Kurssilta saa henkilökohtaisen kuntosaliohjelman. Lisätietoja liikunnanohjaajilta.

Kaikkien tuotteiden hinnat ja maksutavat

Kuntosalimaksut ja maksutavat löytyvät maksusivulta.

Hannula, Anna
Liikuntakoordinaattori
Hyvinvointia edistävät palvelut, Liikuntapalvelut
050 301 6130
anna.hannula[at]pirkkala.fi
Mankki, Reija
Asiakaspalvelukoordinaattori, Pirkkalan vapaa-aikakeskus
Hyvinvointia edistävät palvelut
040 133 5742
reija.mankki[at]pirkkala.fi