Soveltavan liikunnan apuvälineet

Soveltavan liikunnan apuvälinettä tarvitsevalla henkilöllä pitäisi olla samat mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen kuin kenellä muulla tahansa. Heidän ei pitäisi joutua maksamaan harrastamisestaan liikoja, mutta apuvälineiden hankinta on usein hyvin kallista. Pirkkalan kunnan liikuntapalveluilla ei tällä hetkellä ole lainattavia liikunnan apuvälineitä, mutta
tarjontaa löytyy runsaasti valtakunnallisista apuvälinevuokraamoista. Vuokrahinnat on pyritty säilyttämään käyttäjäystävällisinä. Alla olevan linkin kautta pääset tutustumaan valtakunnalliseen soveltavan liikunnan apuvälinetarjontaan.

Välineet.fi verkkosivulle on koottu tietoa soveltavan liikunnan välinevuokraajista ja palveluntarjoajista. Tarkoituksena on helpottaa asiakasta löytämään sopiva, juuri hänen tarvitsemansa apu- tai toimintaväline. Sivustolta löytyy apuvälineitä monenlaiseen liikuntaan niin itsenäisesti liikkuville kuin myös vaikeavammaisille henkilöille.

Mukana verkkopalvelussa ovat tällä hetkellä
Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA
Malike
Pajulahden soveltavan liikunnan osaamis- ja resurssikeskus
Kaikkien Yyteri

Apuvälineitä on saatavilla muunmuassa seuraaviin liikuntamuotoihin
Pyöräilyyn
Vesille
Kotiympäristöön
Maastoon
Lumiliikuntaan
Pelailuun

Mikäli tarvitset opastusta oikeanlaisen apuvälineen löytämiseen tai haluat lisätietoa soveltavan liikunnan apuvälineistä, ota yhteyttä erityisliikunnaohjaajaan.

Huomaathan, että vaikeavammaisen henkilön on mahdollista hakea avustusta liikuntaharrastusvälineen hankintaan. Kysy lisää Pirkkalan kunnan vammaispalvelun sosisaalityöntekijältä.

Tuomi-Osmo, Piia
Erityisliikunnanohjaaja
Hyvinvointia edistävät palvelut, Liikuntapalvelut
044 486 1509
piia.tuomi-osmo[at]pirkkala.fi