Soveltavat liikuntaryhmät

Soveltavat liikuntaryhmät on tarkoitettu henkilöille, joiden on vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan pitkäaikaissairauden, vamman, liikuntarajoitteen, sosiaalisen tilanteen tai toimintakyvyn haitan vuoksi. Liikuntaa sovelletaan ryhmän ja henkilön toimintakyvyn mukaan jokaiselle sopivaksi.

Tavoitteena on mahdollistaa liikunta jokaiselle, ylläpitää ja kehittää terveyttä liikunnan avulla sekä löytää liikunnan riemu. Soveltavat liikuntaryhmät soveltuvat myös liikkumisen apuvälineitä käyttäville henkilöille.

  • Syyskausi 2020 alkaa viikolla 36 ja kestää viikolle 50 (tunnit tauolla vkon 42).

Vesijumpparyhmien nimikkeet ovat muuttuneet kaudella 2019-2020. Kaikki vesijumpparyhmät soveltuvat pitkäaikaissairaille, kuten sydänsairaat, tuki- ja liikuntaelinsairaat, diabetesta sairastavat, veden eri ominaisuuksien vuoksi. Yksilöllinen ohjaus vesijumppa ja kevennetyt vesijumpat ovat tarkoitettu henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt ja, jotka aloittavat liikuntaa sairastumisen tai pidemmän tauon jälkeen ja tarvitsevat vedessä tehtävään harjoitteluun enemmän tukea.

Jos olet epävarma sopivasta liikuntaryhmästä, olethan yhteydessä erityisliikunnanohjaajaan.

Tervetuloa mukaan!

Hakeutuminen soveltaviin liikuntaryhmiin

Soveltaviin liikuntaryhmiin, vesijumpat ja erityiskuntosaliryhmä, hakeminen tapahtuu HelleWi-järjestelmän kautta. https://www.kuntapalvelut.fi/pirkkala/

Ilmoittautuminen vesijumpparyhmiin tapahtuu kaksi kertaa vuodessa. Syyskauden ryhmiin 1.7. - 16.8. väisenä aikana.

Vapaa-aikakeskuksen monitoimisalissa kokoontuvat säännölliset liikuntaryhmät eivät vaadi ilmoittautumista. Näihin ryhmiin pääset kuntosalin määräkortilla (10krt tai 30krt).
Kortin voi ostaa vapaa-aikakeskuksen asiakaspalvelusta. Sama kortti toimii myös kuntosalilla.

 Liikuntapaikat

  • Pirkkalan vapaa-aikakeskus, Koulutie 9, 33960 Pirkkala
  • Pirkankoivun allastila, Lehtimäentie 2 C, 33960 Pirkkala
  • Pirkkalan terveyskeskus, fysioterapiaosaston sali, Lentoasemantie 60, 33960 Pirkkala

Ryhmien hinnat

Tuomi-Osmo, Piia
Erityisliikunnanohjaaja
Hyvinvointia edistävät palvelut, Liikuntapalvelut
044 486 1509
piia.tuomi-osmo[at]pirkkala.fi