Muut rakennukset

Kalustovaja ja Eerolan parilato

Vajassa ja heinäladossa on esillä suuria maataloustyökaluja ja -koneita. Heinäladossa on heinäntekoon liittyvää esineistöä, mm. pula-ajan heinäpaalaaja. Vajassa on nähtävänä suurempia työvälineitä kuten auroja, äkeitä sekä kylvö-, leikkuu- ja puintivälineitä. Vajasta löytyvät myös reet, kärryt ja muut hevoseen liittyvät välineet. Uudempaa aikaa edustavat Valmet-traktori sekä piikkipyöräinen Fordson 1950-luvulta.Eerolan parilato

Katajalan savusauna

Savusauna on nurkkasalvottu hirsirakennus, jonka eteinen eli kota on rakennettu laudasta. Pimeään, mustaan saunaan on syytä mennä varoen, sillä ovi on matala. Pienen ikkunan lisäksi saunassa on räppänä, josta savu ja katku pääsevät ulos. Paitsi kylpemiseen ja peseytymiseen on savusaunaa käytetty maltaiden, pellavan ja hampun kuivattamiseen sekä lihan savustamiseen.

Saunassa on myös kupattu ja hierottu. Lapset synnytettiin saunassa. Kuolleille sauna tarjosi viimeisen pesun ja suojan ennen hautajaisia. Hämeessä tavattiin sanoa: "Jos ei sauna, viina ja terva auta, niin tauti on kuolemaksi." Saunavihta, eli vasta oli ovipielessä odottamassa kylpijää ja se taitettiin notkeasta rauduskoivusta. Talvivihdat tehtiin keskikesällä ennen heinäkiireitä ja ne kuivattiin vuoden tarpeita varten.