Pirkkalan Muinaismarkkinat 2017


Pirkkalankylän historiallisissa maisemissa 15.-16.7.2017 järjestettävä teematapahtuma ammentaa aiheensa viikinkiajasta ja alueella tehdyistä arkeologisista löydöistä.

Luvassa on rautakauden tunnelmaa: viikinkileiri, käsityöläismarkkinat, taikuutta, musiikkia ja teatteria, kädentyöpajoja lapsille ja aikuisille, asiantuntijaluentoja ja opastettuja kierroksia muinaisjäännösalueella. Tapahtuma on avoinna yleisölle la klo 11-17 ja su klo 11-15.
Vapaa pääsy.

Tutustu vuoden 2017 ohjelmaan.
Päivitetty 20.6.2017, lisätty kartta ja aikataulu.

Birckala 1017 -näyttely
Tursiannotkon viikinkiaikainen hämäläiskylä
9.6.2017-19.8.2018 Vapriikissa.
Birckala 1017 -näyttely vie museokävijät Suomi 100- juhlavuoden kunniaksi aikamatkalle pirkkalaiskylään 1000 vuoden taakse. Kokeilemaan pääsee muun muassa sepäntaitoja, ulkokeittiössä kokkaamista ja miekkamiehen varustusta. Tursiannotkon tunnelmaan johdattelee ääniopastus, jossa viikinkiajan perhe kertoo kylän elämästä. Tässä näyttelyssä riittää näkemistä, tekemistä ja opittavaa koko perheelle!
Lisätietoja näyttelystä

Tursiannotkon yleisökaivaukset
12.7.-8.9.2017. Yleisön vierailuajat ti-to klo 13-14.
Oletko aina haaveillut olevasi arkeologi? Nyt siihen on mahdollisuus. Pirkanmaan maakuntamuseo ja Pirkkalan kunta järjestävät arkeologiset yleisökaivaukset ensi kesänä Pirkkalan Pirkkalankylä (Birckala) kylänpaikalla ja Tursiannotkon rautakautisella asuinpaikalla. Paikalla on järjestetty kaivauksia useina vuosina peräkkäin ja niistä on tullut mielenkiintoisia löytöjä kuten harvinaisia koristeltuja luu- ja sarvilusikoita, lasihelmiä, rahoja ja käyttöesineitä. Monet esineet ovat matkanneet Tursiannotkoon niin idästä kuin lännestä. Alueelta on kaivettu myös viikinkiaikaisen talon osa. Tursianotko on Suomen rautakauden lopun merkittävimpiä tutkittuja asuinpaikkoja. Kaivaukselle voi ilmoittautua toukokuun alusta lähtien Pirkanmaan maakuntamuseon nettisivuilla tursiannotko.fi.
Lisätietoja kaivauksista

Lisätiedot  tapahtumasta

Kulttuurikoordinaattori Kiti Mäkinen
muinaismarkkinat[at]pirkkala.fi
puh. 040 133 5698