Kulttuuripolut

Pirkkala Sculpture

Pirkkala Sculpture oli Pirkkalassa 2000-luvulla järjestetty kansainvälinen veistostapahtuma, jonka taiteellisena johtajana toimi kuvataideakatemian professori Villu Jaanisoo. Kolmeviikkoisten biennaalien aikana Pirkkala täyttyi kansainvälisesti arvostetuista taiteiljoista ja heidän ansiostaan kuvanveistotaide on sulautunut osaksi Pirkkalan julkista tilaa ja luonnonmaisemaa. Tapahtuma järjestettiin vuosina 2001, 2003, 2005 ja 2007.

Pirkkala Sculpture -tapahtumat huipentuivat kesäiltaisin järjestettyihin raudan valantasessioihin. Raudan valamisen ja muiden tapahtuman aikaan järjestettyjen työpajojen kautta kuvanveiston ammattilaiset saattoivat siirtää arvokasta tietotaitoaan eteenpäin alan opiskelijoille.

Veistospuisto

Pirkkalan veistospuisto koostuu yli 30 veistoksesta ja se on kaikkien saavutettavissa Vähäjärven läheisyydessä. Lasten suosikit ovat Kain Tapperin Ransu  ja Villu Jaanisoon Lehmä. Löydätkö oman suosikkisi? Teokset ovat monen kuntalaisen aamu- tai iltalenkin tai työmatkan varrella ja Vähäjärven kierros sopii myös kesämatkailijan päiväkävelykohteeksi!

Veistospuisto kulkee pitkin Pirkkalan kuntakeskuksessa sijaitsevan Vähäjärven rantaa, mutta veistoksia on myös läheisen Suupanniityn ja Naistenmatkan kouluilla sekä Suupantorin läheisyydessä.

Teokset ovat pääosin valmistuneet neljässä Pirkkala Sculptor -tapahtumassa vuosina 2001, 2003, 2005 ja 2007, ja  20 vuodessa teokset ovat sulautuneet osaksi maisemaa ja pirkkalalaisuutta. Veistospuistossa on esillä teoksia kotimaisilta ja kansainvälisiltä kuvanveistäjiltä, mm. Keiko Kubota-Miuru, Carl Billinsley, Matti Varik, Julie Silver, Villu Jaanisoo, Kain Tapper, Maria Kausalainen.

Veistospuisto kartalla

Pirkanmaan patsastalkoot

Kulttuuripolku

Keväällä 2014 avattu, Pirkkalankylän maisemissa kulkeva kulttuuripolku on 18 rastin mittainen elämysmatka paikalliseen luontoon, nähtävyyksiin ja kotiseutuhistoriaan. Polkua ja sen varrella olevia nähtävyyksiä on helppo kiertää paikan päälle sijoitettujen punaisten reittiopasteiden sekä mobiilisti toimivan karttasovelluksen avulla.

Kulttuuripolun karttasovellus