Kulttuuripolut

Pirkkala Sculpture

Pirkkala Sculpture oli Pirkkalassa 2000-luvulla järjestetty kansainvälinen veistostapahtuma, jonka taiteellisena johtajana toimi kuvataideakatemian professori Villu Jaanisoo. Kolmeviikkoisten biennaalien aikana Pirkkala täyttyi kansainvälisesti arvostetuista taiteiljoista ja heidän ansiostaan kuvanveistotaide on sulautunut osaksi Pirkkalan julkista tilaa ja luonnonmaisemaa. Tapahtuma järjestettiin vuosina 2001, 2003, 2005 ja 2007.

Pirkkala Sculpture -tapahtumat huipentuivat kesäiltaisin järjestettyihin raudan valantasessioihin. Raudan valamisen ja muiden tapahtuman aikaan järjestettyjen työpajojen kautta kuvanveiston ammattilaiset saattoivat siirtää arvokasta tietotaitoaan eteenpäin alan opiskelijoille.

Veistospolku

Muistoksi ainutlaatuisesta Pirkkala Sculpture -tapahtumasta on jäänyt lukuisia taideteoksia, jotka sijaitsevat kuntakeskuksen ja luonnonkauniin Vähäjärven alueella. Yhdessä nämä teokset muodostavat veistospolkuna tunnetun nähtävyyden, jota kierrellen voi viettää hauskan ja kulttuurintäyteisen päivän Pirkkalassa.

Interaktiivinen esittely

Pirkanmaan patsastalkoot

Kulttuuripolku

Keväällä 2014 avattu, Pirkkalankylän maisemissa kulkeva kulttuuripolku on 18 rastin mittainen elämysmatka paikalliseen luontoon, nähtävyyksiin ja kotiseutuhistoriaan. Polkua ja sen varrella olevia nähtävyyksiä on helppo kiertää paikan päälle sijoitettujen punaisten reittiopasteiden sekä mobiilisti toimivan karttasovelluksen avulla.

Kulttuuripolun karttasovellus