Pääkirjaston Ransu-näyttely

 

Pirkkalan pääkirjaston Ransu-näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina osoitteessa Suupantori 2. Näyttelyssä Ransu kumppaneineen nähdään erilaisissa toiminnallisissa tilanteissa, kuten moottorikelkkailemassa, telttaretkeilemässä ja musisoimassa.

Tervetuloa tutustumaan Ransun ikimuistoisiin seikkailuihin!

   

Ransu Karvakuono

Synt. 4.10.1978
Keskikokoinen harmaa videonoutaja
Pitkä ja monipuolinen tv-ura
Rakkain vaate hattu
Kaikkiruokainen, herkkuja tietty herkkuluut
Lempiharrastus saksofonin soitto
Inhoaa kiusaamista ja väkivaltaa

Tavannut elämänsä aikana lukuisia tunnettuja näyttelijöitä, kirjailijoita ja urheilusankareita sekä presidentti Mauno Koiviston ja Tellervo Koiviston, presidentti Tarja Halosen sekä presidentti Sauli Niinistön ja Jenni Haukion.

Ransu-veistos on esillä lasten leikkipuistossa Pirkkalan keskustassa. Veistoksen tekijä on kuvanveistäjä Kain Tapper (1930-2004).

Ransu-näyttely

Avattiin vuonna 2014
Esillä Pirkkalan pääkirjastossa
Vapaa pääsy
Näyttelyssä on esillä Ransu ja ystävineen:
Pyöräilevät hahmot ovat Ransu, Hanski ja Reksu
Orkesterissa soittavat Eno Elmeri, Merikarhu, Riku ja Ransu
Kahvipöydässä Kissa, Manne, Max, Pepe ja Valkoturkki
Talvisessa säässä pilkki Matruusi

Televisiosta tuttu Ransu Karvakuono on ilahduttanut lastenohjelmien katsojia jo vuodesta 1978 lähtien. Sysmän Onkiniemessä syntynyt keskikokoinen videonoutaja tunnetaan ennen kaikkea TV2:n Pikku Kakkosen juontajana. Ransun henkilökohtaisena avustajana ja äänenä on kaikki nämä vuodet toiminut Pertti Nättilä.

Kunnianosoituksena Pertti Nättilän pitkäjänteisestä työstä lastenohjelmien parissa Pirkkalan kunta avasi pysyvän Ransu-näyttelyn Pirkkalan pääkirjastossa 26.4.2014. Näyttelyn on suunnitellut TV2:ssa lavastajana työskennellyt Marjaana Pirskanen. Toteutuksesta vastasi Pirkkalan työpaja. Näyttelyssä Ransu kumppaneineen nähdään erilaisissa toiminnallisissa tilanteissa, kuten moottorikelkkailemassa, tandem-pyöräilemässä, telttaretkeilemässä ja musisoimassa. Näyttelyn nuket ovat peräisin Sysmän Nukketeatteritalo Musta & Valkea Ratsusta ja ne ovat Eevaliisa Holma-Kinnusen (1930-2014) kädenjälkeä.

Tästä linkistä pääset katsomaan kuvia Ransu-näyttelyn avajaisista