Näyttelyhaku ja ohjeita


Näyttelytilan anominen

Huom! Galleria 2:n näytteilleasettajien valinta siirtyy haettavaksi kerran vuodessa. Seuraavassa haussa haetaan syksyn 2021 sekä vuoden 2022 näyttelyajat. Haku päättyy 31.10.2020 (postileima riittää)
Tilaa anotaan alla olevalla hakulomakkeella, joka lähetetään liitteineen määräaikaan mennessä Pirkkalan kunnan Kirjaamoon.

Pirkkalan kunta
Kirjaamo
PL 1001
33961 Pirkkala

tai sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@pirkkala.fi

Hakulomake

Hakulomake, syksy2021 (docx)

Hakulomake, syksy2021 (pdf)

Hakemuksia ei palauteta ilman riittävillä postimerkeillä varustettua palautuskuorta.

Lisätietoja
Pirkkalan kunta, galleria2@pirkkala.fi, kulttuurituottaja Anu Muurinen, p. 050 352 1632


Näyttelytila

Galleria 2 sijaitsee osoitteessa Suupantori 2, 33960 Pirkkala.
Näyttelytilan koko on 142,4 m2.

Galleria on avoinna pääkirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

  • Talvikaudella (syyskuu-huhtikuu) ma klo 10-20, ti-pe klo 10-19, la klo 10-15, su suljettu
  • Kesäkaudella (toukokuu-elokuu) ma-pe klo 10-19, la-su suljettu
  • Juhlapyhinä galleria on suljettu ja pyhien aatot saattavat aiheuttaa muutoksia aukioloaikoihin.

Kunta vastaa näyttelytilan avaamisesta ja sulkemisesta aukioloaikojen mukaisesti.

Näyttelytilan pohjapiirros

Näyttelytilan tekniikka

Kuvia näyttelytilasta


Tilavuokra ja teosmyynti

Näyttelytila on näyttelynjärjestäjälle maksuton.

Teosten myyntihinnasto saa olla esillä näyttelytilassa. Kunta ei peri välitysprovisiota vaan teosmyynti tapahtuu suoraan näyttelynjärjestäjän kautta.


Näyttelyn ripustus ja purku

Ripustus- ja purku tapahtuu gallerian ja kirjaston aukioloaikoina.

  • Ripustuspäivät ovat näyttelyvaihtoviikon keskiviikko ja/tai torstai. Ripustuksesta vastaa näyttelynjärjestäjä.
  • Purkupäivä on viimeisen avoinnaolopäivän seuraava arkipäivä. Purkamisesta vastaa näyttelynjärjestäjä. Purkupäivä voi myös olla näyttelyn viimeinen avoinnaolopäivä.
  • Ripustus- ja purkupäivää voidaan tarvittaessa muuttaa.

Näyttelyn avajaiset

Näyttelynjärjestäjä voi halutessaan järjestää avajaiset näyttelyn yleisölle avautumista edeltävänä torstaina klo 17–19 tai muuna sovittuna aikana. Näytteilleasettaja vastaa avajaisten järjestelyistä. Galleria 2:n avajaiset ovat yleensä avoimet kaikille. Paikalla on Pirkkalan kunnan edustaja.


Kuljetus ja vakuutus

Teosten kuljetuksesta näyttelytilaan ja paluukuljetuksesta huolehtii sekä niistä aiheutuvat kustannukset maksaa näyttelynjärjestäjä (pois lukien kutsunäyttelyt, joissa kuluista vastaa kunta).

Myös teosten kuljetuksista ostajalle huolehtii ja kuljetuskustannukset maksaa näyttelynjärjestäjä.

Näyttelyn teosten vakuuttamisesta taiteilijan ilmoittamasta vakuutusarvosta huolehtii ja siitä aiheutuvat kustannukset maksaa näyttelynjärjestäjä. Myös teosten kuljetusvakuutuksista huolehtii ja niistä aiheutuvat kustannukset maksaa näyttelynjärjestäjä.


Näyttelyiden valvonta

Näyttelyiden valvonta toteutetaan tallentavalla kameravalvonnalla. Kunta ei ole velvollinen korvaamaan mahdollisia teoksille koituvia haittoja. 


Näyttelytiedotus

Näyttelytiedotuksesta, näyttelyarvostelusta tai näyttelyä koskevista lehtijutuista, jotka on tehty näyttelyn aikana, ei Kuvasto ry peri tekijänoikeuskorvauksia.

Galleria 2:lla on oikeus käyttää näyttelystä kuvattua materiaalia kotisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa ilman erillistä korvausta.

Tiedote, juliste ja avajaiskutsu toimitetaan 2 viikkoa ennen näyttelyn alkua sähköisesti osoitteeseen kulttuuri@pirkkala.fi.

  • Kutsujen ja julisteiden tulee olla Galleria 2:n hyväksymiä.
  • Toivomme Galleria 2:n logoa käytettävän näyttelymateriaaleissa. Logoa tai sen väritystä ei saa muuttaa. 

Gallerian logo, CMYK (pdf)

Lehdistötiedote
Lehdistötiedotteen (doc) laatii näyttelynjärjestäjä ja toimittaa sen sähköisesti gallerian edustajalle. Mukaan tulee liittää mediakuvat (1-2 kpl, high res, jpg tai tiff). Lehdistökuvien ottamisesta huolehtii näyttelynjärjestäjä. Galleria lähettää tiedotteen paikalliselle medialle. 

Avajaiskutsu
Kutsun avajaisiin suunnittelee näyttelynjärjestäjä, joka vastaa avajaiskutsun levityksestä. Kunta luo Galleria 2:n Facebook -sivuille avajaistapahtuman, jos avajaiset ovat kaikille avoimet. Avoimista avajaisista voidaan tarvittaessa tiedottaa myös kunnan kotisivuilla ja tapahtumakalenterissa. Kulttuuripalvelut lähettää kutsut vain kunnan oman sähköpostituslistan henkilöille. Avajaiskutsu toimitetaan 2 viikkoa ennen avajaisia sähköisenä tiedostona (jpg/pdf). Tulostettua tai painettua kutsua voi toimittaa halutessaan 50 kpl.

Näyttelyjuliste
Näyttelyjulisteen suunnittelusta ja painatuksesta huolehtii ja niistä aiheutuvat kustannukset maksaa näyttelynjärjestäjä. Galleria 2:n puolesta näyttelyjulisteet jaetaan Pirkkalan kunnan alueella. Muualla kuin Pirkkalan kunnassa tapahtuvasta julisteiden jaosta vastaa pääasiassa näyttelynjärjestäjä.

Julisteita toimitetaan Galleria 2:een pysty, A4-koossa max. 40 kpl ja pysty, A3-koossa max. 40 kpl viimeistään 2 viikkoa ennen näyttelyn avajaisia.

Muu näkyvyys 
Galleria 2 ilmoittaa näyttelystä Aamulehden menoinfoon ja Pirkkalainen-lehteen. Muista lehti-ilmoituksista huolehtii ja niistä aiheutuvat kustannukset maksaa näyttelynjärjestäjä.

Näyttely näkyy tapahtuman Galleria 2:n sivulla Facebookissa.

Teosluettelo
Näyttelyn teosluettelon kopioinnista huolehtii näyttelynjärjestäjä.


Peruutukset ja muutokset

Peruutukset ja/tai muutokset tulee ilmoittaa viipymättä kulttuurituottaja Anu Muurinen p. 050 352 1632, galleria2@pirkkala.fi