Allan Salon ateljee

Kuvataiteilija Allan Salo (1901–1978)

Allan Salo oli merkittävä tekijä pirkanmaalaisen kuvataiteen saralla. Salo työskenteli Pirkkalan Tanilan kylään rakennuttamassaan ateljeekodissa vuodesta 1951 lähtien. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen kiinteistöön kuuluu vanhan taiteilijatalon tunnelmaa henkivä ateljee saunarakennuksineen ja vehreine pihapiireineen. Korkea ja suurin ikkunoin varustettu 45m² ateljeetila mahdollistaa luonnonvalossa työskentelyn.

Allan Salon ateljeeresidenssi

Pirkkalan kunta vuokraa Allan Salon ateljeeta vuosittain yhdelle tai useammalle residenssitaiteilijalle. Ateljee on tarkoitettu ammattikuvataiteilijoiden ja vakavien harrastelijoiden käyttöön ja soveltuu parhaiten maalaustaiteeseen ja piirustustyöskentelyyn. Residenssitaiteilijan odotetaan luovuttavan yhden teoksen Pirkkalan kunnan taidekokoelmaan.

Ateljee on residenssikäytössä toukokuusta syyskuuhun. Residenssin vuokra on 100€/kk/taiteilija, tähän sisältyvät myös sähkö- ja vesimaksu sekä polttopuut. Taloa lämmitetään sähköpattereilla, mutta lisäksi löytyy puuliesi ja kaksi toimivaa takkaa. Vuodepaikkoja talossa on yksi. Pihapiirissä ovat vesipaloposti ja kompostoiva puucee. Piharakennuksessa on puulämmitteinen sauna. Talossa ei ole nykyajan mukavuuksia kuten juoksevaa vettä ja sisävessaa.

Residenssiin hakeminen

Hakemukset residenssitaiteilijaksi osoitetaan Pirkkalan kunnan kulttuuripalveluille. Hakuaika on vuosittain tammikuun loppuun saakka. Vapaamuotoiseen sähköiseen hakemukseen tulee liittää työsuunnitelma, cv ja vähintään 5 kpl teoskuvia (jpg) sekä tieto haettavasta residenssiajasta. Hakemukset lähetetään osoitteeseen: jaana.kari@pirkkala.fi.

Yksi kesän residenssivieraista (joko taiteilija tai taiteilijaryhmä) pääsee pitämään näyttelyn Galleria 2:ssa erikseen sovittavana aikana.

Kesän 2016 residenssitaiteilija: Eija Keskinen
Kesän 2017 residenssitaiteilijat: Taru Aromäki, Tapani Ahtonen, Anna Uschanov