Ajankohtaista

Pirkkalan joulumyyjäiset vapaa-aikakeskuksella 25.11.2018

Pirkkalan joulumyyjäiset järjestetään Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella 25.11.2018 kello 12-16.Vapaa-aikakeskuksen monitoimisalissa on lapsille erilaista ohjelmaa koko myyjäisten ajan muunmuassa nallesairaala, joulukorttien askartelua ja kello 14.15 esiintyy ensin taikapukki jonka jälkeen lastenorkesteri Orffit.

Lisätietoja:
Juha Koivisto
Kulttuurikoordinaattori
040 133 5698
juha.koivisto@pirkkala.fi

Sini Kangasmaa
Kulttuuripalvelut/Vapaa-aikakeskus
040 133 5773
sini.kangasmaa@pirkkala.fi


Galleria 2
Anna Uschanov: Hiker's Guide 27.10.-13.11.

Kesän 2017 Allan Salon residenssitaiteilija Anna Uschanov (s. 1985) on taidemaalari (Vapaa taidekoulu 2012) sekä nukketeatteritaiteilija (Turun ammattikorkeakoulu 2016). Uschanov on kiinnostunut ulkotilan kokemuksesta sekä ihmisen ja ympäristön välisestä vuorovaikutuksesta. Näitä teemoja hän käsittelee esitystaiteen ja kuvataiteen keinoin. Lisätietoa näyttelystä


Tilaa Galleria 2:n uutiskirje

Haluatko jatkossa saada Galleria 2:n näyttelytiedotteen ja kutsun avajaisiin sähköpostiisi?  Tilaa uutiskirje tästä.  Kyselyyn vastaaminen vie vain hetken.

Pirkkalan kulttuuripalvelut päivittää yhteystietorekisteriä uuden tietosuojalain vaatimusten mukaiseksi. Rekisteri koostetaan sähköiseen muotoon ja tallennetaan Tweb arkistointijärjestelmään. Rekisterin tietoja käytetään vain sillä tavalla, mihin lomakkeeseen vastaaja antaa suostumuksensa.


Galleria 2:n taideBOXI

Pirkkalan kunnan alueella toimivien varhaiskasvatuksen ryhmillä on loppuvuoden ajan mahdollisuus näyttelyn päätteeksi piirtää tunnelmia ja värittää elämyksiä, kun ryhmien käyttöön on hankittu TaideBOXI. TaideBOXI varataan erikseen Galleria 2-vierailun ajaksi kulttuuripalveluista. Galleria 2 ja TaideBOXI on käytössä varhaiskasvatuksen ryhmille arkisin, ma-pe aamupäivisin ennen klo 10, jolloin tila aukeaa yleisölle.

TaideBOXI:n tarvikkeet ja tila ovat kokeilun ajan maksuttomia (2018 vuoden loppuun asti). Tarvikkeet ovat sekä kunnan että yksityisten perhepäivähoitajien että päiväkotiryhmien käytössä.

Varausohjeet ja lisätietoa


Veistospuiston veistoksia sijoitetaan uusiin paikkoihin

Pirkkalan veistospuisto kokee syksyn aikana muutoksia, kun kaksi teoksista siirretään väliaikaisille sijoituspaikoille ja yksi teoksista poistetaan turvallisuussyistä. Siirrettävät teokset ovat nykyisen kunnanviraston pihassa sijaitsevat Mauno Kiviojan Pirkkalan Tiima ja Matti Varikin Unicorn eli Yksisarvinen. Poistettu teos on Hannah Jubranin teos Search for Simplicity.

Pirkkalan Tiima on yksi veistospuiston harvoista tilaustöistä. Se valittiin Pirkkalan kunnan 60-vuotisjuhlan kunniaksi pidetyn kuvanveistokutsukilpailun voittajaksi. Teos valmistui vuonna 1985 kaksiosaisena. Valitettavasti julkisivuun muurattu reliefi tuhoutuu purkutöissä, mutta teoskokonaisuus on kuvattu ja dokumentoitu tuleville jälkipolville. Varikin teos Unicorn eli Yksisarvinen valmistui Pirkkala Sculptor -tapahtumassa vuonna 2005.

Nykyisen kunnanvirastotalon purkutyöt aloitetaan loppuvuoden aikana tai alkuvuodesta 2019. Tiima siirretään Koulutieltä Vähäjärvelle kääntyvän kevyen liikenteen väylän viereen puistoalueelle. Yksisarvinen siirretään kumpareelle, joka jää Rasintien ja Vähäjärveltä Rantaniityn alikululle kulkevan kevyen liikenteen väylän risteysalueelle. Veistossiirrot tehdään syksyn aikana, ja maan sopivuus siirtoon tutkitaan ennen siirtoa. Teossiirtoa valmistellaan yhteistyössä kunnan eri yksiköiden kanssa (kulttuuri-, tila- ja virkistysaluepalvelut). Teokset pyritään palauttamaan uuden kuntakeskuksen alueelle keskustakorttelin rakentumisen jälkeen.

Poistettava teos, Hannah Jubranin Search for Simplicity, valmistui vuonna 2003. Käsittelemättömästä puusta valmistunut teos on tullut elinkaarensa päähän ja se poistetaan turvallisuussyistä. Kunta on ilmoittanut taiteilijalle teospoistosta.

Veistospuiston reitti muuttuu näiden muutosten myötä. Lisäksi yhdelle puiston rakastetuimmalle teokselle, Villu Jaanisoon Lehmälle, etsitään uutta sijoituspaikkaa. Tulevina vuosina teoksia puhdistetaan graffiteista ja jalustoja suoristetaan. Kunta liittää teosten yhteyteen teostietokyltit sekä tuottaa paperisen kartan.

Lisätiedot
Juha Koivisto
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kulttuuripalvelut
040 133 5698
juha.koivisto[at]pirkkala.fi


Tulevia tapahtumia

Kulttuuri

16.11.2018 Nasta Open Mic!
16.11.2018 "Valoa pimeään"-konsertti
17.11.2018 Galleria 2: Pirkan opiston taidekoulujen näyttely
21.11.2018 Näkökulmia kestävään kehitykseen-luentosarja, 3.osa: Näkökulmia sosiaalisesti kestävään kehitykseen
23.11.2018 Pirkkalan joulunavaus 2018
Lisää tapahtumia »

Tulevia tapahtumia

Galleria 2

17.11.2018 Galleria 2: Pirkan opiston taidekoulujen näyttely
08.12.2018 Galleria 2: Taiteilijaryhmä 3/5
18.12.2018 Konsertti: Sibeliuksen liedejä ja rakkaimpia joululauluja
Lisää tapahtumia »
Koivisto, Juha
Kulttuurikoordinaattori
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kulttuuripalvelut
040 133 5698
juha.koivisto[at]pirkkala.fi