Pääkirjasto

Tervetuloa Pirkkalan pääkirjastoon!

Kirjastossa on maksuton langaton verkko asiakkaille, tunnukset tähän saa kysymällä henkilökunnalta. Aineistoa voit selata PIKI-verkkokirjaston kautta. Jos haluamaasi aineistoa ei löydy, voit tehdä siitä hankintaehdotuksen täyttämällä lomakkeen täällä tai varata sen piki-verkkokirjastosta valitsemalla noutopaikaksi Pirkkalan pääkirjaston. Lisätietoa aineistosta löydät täältä. Kirjaston ollessa suljettuna voit palauttaa aineistoa myös kirjaston takana sijaitsevaan palautusluukkuun. Huomaathan, että aineisto palautetaan vasta kirjaston ollessa avoinna seuraavan kerran. Näin esimerkiksi palautusluukkuun eräpäivänä palautettu aineisto palautuu vasta seuraavana aamuna, jolloin niistä seuraa myöhästymismaksu. Lehtilukusalin omatoimiaikaan aineistoa voi palauttaa myös lehtilukusalissa sijaitsevalla automaatilla.

Jos aukioloajat eivät näy selaimellasi, voit tarkistaa ne myös täältä.

Yhteystiedot:

Suupantori 2
33960 Pirkkala
050 435 02 41
kirjasto@pirkkala.fi

Ajankohtaista pääkirjastossa:
Kaikki Pirkkalan kirjastot on suljettu valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 13.5. asti. Sulku koskee myös Toivion ja pääkirjaston lehtilukusalin omatoimikirjastoja.

Kaikkien sulkuaikana erääntyvien lainojen eräpäivät siirretään automaattisesti.
Aikaisemmin erääntyneitä lainoja voi uusia piki-verkkokirjastossa, puhelimitse tai sähköpostitse.
Kirjastojen sulun aikana myös vip-aineistoja voi poikkeuksellisesti uusia viisi kertaa.  Lainoja, joista on varauksia tai jotka ovat laskutettavana, ei ole uusittu.

Varauksia ei voi noutaa sulkuaikana. Kaikkien varausten noutoaika siirtyy automaattisesti sulun jälkeiseen aikaan. Noutamattomien varausten maksu poistetaan toistaiseksi käytöstä.
Palautusluukut ovat suljettu 3.4. alkaen aluehallintoviraston ohjeen mukaisesti.

Kirjastojen sulkemisen tavoitteena on ehkäistä koronatartuntojen etenemistä. Aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti Pirkkalan kirjasto ei järjestä varattujen kirjojen noutoa, kirjakassien jakelua tai vapaaehtoisten kirjalähettien palvelua sulkuaikana. Rajoituksilla suojellaan asiakkaiden ja henkilökunnan terveyttä.

puh. 050 435 0241 (pääkirjaston asiakaspalvelun puhelin) kello 10–15.
kirjasto@pirkkala.fi

Lisää tietoa kirjastojen sulkuajan käytännöistä myös piki-verkkokirjastosta osoitteessa
https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/-/kiinniolevat-piki-kirjastot


Lehtilukusali

Lehtilukusali on käytössä myös omatoimisesti! Kirjautumiseen tarvitset PIKI-kirjastokortin ja salasanan. Lehtilukusali on avoinna ma-pe klo 07-21 ja la-su klo 07-19.
Lisää tapahtumia ja päivämääriä voit nähdä täältä.

Portin, Tuula
Vs kirjastopalvelupäällikkö
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kirjastopalvelut
+358 40 133 5782
tuula.portin[at]pirkkala.fi
Suupantori 2
33960 Pirkkala
Hellsten, Aleksi
Informaatikko
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kirjastopalvelut
050 435 0262
aleksi.hellsten[at]pirkkala.fi