Pirkkalan kirjastot

Tervetuloa kirjastoon!

Kirjastot ovat viimein auki 1.6. alkaen, mutta se tuo mukanaan muutoksia tuttuihin käytäntöihin. 

Lehtilukusalin istumapaikkoja ja asiakaskäytössä olevien koneiden määrä on vähennetty turvallisten etäisyyksien takaamiseksi. Tietokoneiden käyttöaika on rajoitettu yhteen tuntiin ja tietokoneen näppäimistö ja hiiri tulee puhdistaa ennen käyttöä. 

Emme ota toistaiseksi vastaan käteistä rahaa. Korttimaksu toimii normaalisti ja sen lisäksi maksujaan voi maksaa verkkokirjaston kautta. 

Pääkirjaston vaihtohylly ei toistaiseksi ole käytössä. Asiasta ilmoitetaan sekä nettisivuilla että sosiaalisessa mediassa tilanteen muuttuessa.

Pääkirjaston lehtilukusalin omatoimiajat eivät ole toistaiseksi käytössä. Toivion omatoimikirjasto palvelee ma-to klo 07-21 ja pe klo 07-18. Henkilökunta on paikalla maanantaisin klo 10-15.

Muistathan turvavälit ja hyvän käsihygienian kirjastossa asioidessasi!


Pääkirjaston asiakaspalvelun yhteystiedot:
p. 050 435 0241 kirjasto@pirkkala.fi

Pirkkalan kirjaston toimipisteitä ovat pääkirjaston lisäksi Nuolialan, Toivion ja Kirkonkylän kirjastot. Pirkkalan kirjastot tarjoavat maksutta asiantuntevaa tietopalvelua, monipuolisen kokoelman ja erilaisia tapahtumia.

Kirjastoista voit lainata perinteisten kirjojen lisäksi myös elokuvia, pelejä, äänikirjoja, LP-levyjä, CD-levyjä, lehtiä ja vieraskielistä aineistoa.

Pääkirjastosta ja Nuolialan kirjastosta löytyy aineistoa monipuolisesti sekä aikuisille että lapsille ja nuorille. Toivion omatoimikirjasto keskittyy lasten- ja nuorten aineistoon, mutta kirjastosta löytyy myös pieni kokoelma aikuisille. Kirkonkylän lainausaseman kokoelma koostuu vain lasten ja nuorten aineistosta. Listauksen tilatuista lehdistä näet täältä.

Jos et löydä haluamaasi aineistoa, voit myös varata sen piki-verkkokirjastosta valitsemalla noutopaikaksi kyseisen kirjaston. Pirkkalan kirjaston omaan kokoelmaan (pääkirjasto, Nuoliala, Toivio ja Kirkonkylä) kohdistuvat varaukset ovat maksuttomia. Aineistoa, jota ei ole Pirkkalan kirjastossa, voi tilata seutulainaksi muista PIKI-kirjastoista tai kaukolainaksi muualta.

 

Ajakohtaista Pirkkalan kirjastoissa:

OverDrive-palvelu otettu käyttöön PIKI-kirjastoissa!

OverDrivessa olevien kirjojen lainaamiseen tarvitaan PIKI-kirjastokortin numero ja tunnusluku. Asiakas voi valita joko 7 tai 14 vuorokauden laina-ajan. Palvelu sallii yhdelle asiakkaalle samanaikaisesti 5 lainaa ja 7 varausta. Lainat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä

- Lähinnä englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja kaikenikäisille
- Kirjoja voi hakea OverDrive-palvelussa
- Käyttö selaimessa tai Libby-sovelluksessa
- Libby-sovellus saatavilla sovelluskaupoista, PIKI-kirjastot lisätään kirjastoksi komennolla PIKI
- Lukemiseen ja kuuntelemiseen tarvitaan PIKI-kirjastokortti ja sen tunnusluku
- Lainat näkyvät OverDrive-palvelussa, ei PIKI-verkkokirjastossa asiakkaan omissa tiedoissa

Kirjastosta saa nyt lainattua kausikortteja!

Kortteja voi lainata vain pääkirjastosta ja ne pitää myös palauttaa pääkirjaston asiakaspalveluun. Korttien laina-aika on yksi viikko, eikä kortteja pysty varamaan tai uusimaan. Korttia ei siis voi varata tiettyyn otteluun vaan korttia on tiedusteltava aina lähempänä ajankohtaa. Myöhästymismaksu kortille on 0,5 € / vuorokausi. Jos kortti hukkuu tai vahingoittuu on lainaaja velvoitettu korvaamaan kortin. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin.

Jokaisen kirjaston aukioloajat löydät niiden omilta sivuilta! Pääkirjasto, Nuoliala, Toivio ja Kirkonkylä.

Tapahtumat listattuna

Kirjastossa tapahtuu -sivulla listataan kaikki tulevat tapahtumat päivämäärineen. Listan pääsee tarkistamaan tästä.

Portin, Tuula
Vs kirjastopalvelupäällikkö
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kirjastopalvelut
+358 40 133 5782
tuula.portin[at]pirkkala.fi
Suupantori 2
33960 Pirkkala