Pirkkalan kirjastot


Pirkkalan kirjaston toimipisteitä ovat pääkirjaston lisäksi Nuolialan, Toivion ja Kirkonkylän kirjastot. Pirkkalan kirjastot tarjoavat maksutta asiantuntevaa tietopalvelua, monipuolisen kokoelman ja erilaisia tapahtumia.

Kirjastoista voit lainata perinteisten kirjojen lisäksi myös elokuvia, pelejä, äänikirjoja, LP-levyjä, CD-levyjä, lehtiä ja vieraskielistä aineistoa.

Pääkirjastosta ja Nuolialan kirjastosta löytyy aineistoa monipuolisesti sekä aikuisille että lapsille ja nuorille. Toivion omatoimikirjasto keskittyy lasten- ja nuorten aineistoon, mutta kirjastosta löytyy myös pieni kokoelma aikuisille. Kirkonkylän lainausaseman kokoelma koostuu vain lasten ja nuorten aineistosta. Listauksen tilatuista lehdistä näet täältä.

Jos et löydä haluamaasi aineistoa, voit myös varata sen piki-verkkokirjastosta valitsemalla noutopaikaksi kyseisen kirjaston. Pirkkalan kirjaston omaan kokoelmaan (pääkirjasto, Nuoliala, Toivio ja Kirkonkylä) kohdistuvat varaukset ovat maksuttomia. Aineistoa, jota ei ole Pirkkalan kirjastossa, voi tilata seutulainaksi muista PIKI-kirjastoista tai kaukolainaksi muualta.

 

Ajakohtaista Pirkkalan kirjastoissa:

Jokaisen kirjaston aukioloajat löydät niiden omilta sivuilta! Pääkirjasto, Nuoliala, Toivio ja Kirkonkylä.Lue lisää täältä.

Lainauskiellon raja laskee kaikissa PIKI-alueen kirjastoissa 2.1.2019 alkaen

Lainauskiellon raja laskee 2.1.2019 alkaen kaikissa PIKI-kirjastoissa 20 eurosta 15 euroon.  Kun asiakkaan velkasaldo yltää 15 euroon, hän ei voi lainata kortillaan ennen maksujen maksamista.  Myös yksittäisen lainan myöhästymismaksun maksukertymän ylärajaa nostetaan. Myöhästymismaksun uusi yläraja on 9 € / laina 2.1.2019 alkaen. Aiemmin yläraja oli 5 €/laina.

Asiakkaat voivat maksaa maksujaan kaikissa PIKI-kirjastoissa riippumatta siitä, mihin kuntaan velka on. Lisäksi Tampereen, Ylöjärven, Vesilahden, Kangasalan, Pirkkalan, Pälkäneen, Nokian ja Valkeakosken maksuja voi maksaa verkkomaksuna kirjautumalla PIKI-verkkokirjastoon.  Maksun summa pitää kuntaa kohden olla vähintään yhden euron, jotta sen voi maksaa verkossa.

Varausten noutamiskäytäntö 7.8.2018 alkaen

Varauksen lainaamista varten tarvitset varauksessa käytetyn kirjastokortin ja sen tunnusluvun. Emme luovuta varauksia muille kuin varauksen tehneelle henkilölle ilman että kyseinen henkilö on ollut yhteydessä kirjastoon etukäteen.

Eli jos olet noutamassa varausta toisen henkilön puolesta, varmista hänen sopineen asiasta kirjaston kanssa etukäteen.

Varausten nouto muuttunut pääkirjastolla

Pääkirjastossa on otettu käyttöön varausten omatoiminouto! Kun saat varaamastasi aineistosta noutoilmoituksen esimerkiksi tekstiviestillä tai sähköpostilla, kerrotaan viestissä myös varausnumerosi. Varaukset löytyvät asiakaspalvelun viereisestä hyllystä, jossa ne aikaisemminkin sijaitsivat. Hyllystä voit noutaa oman varauksesi (varaukset ovat numerojärjestyksessä) ja lainata sen automaatilla. Varausnumero on asiakkaalla aina sama, eli seuraavat varauksesi tulevat samalla numerolla. Nuolialan kirjastossa varausten nouto ei ole muuttunut.

Henkilökunta auttaa ja vastaa kysymyksiin mielellään (:

Tapahtumat listattuna

Kirjastossa tapahtuu -sivulla listataan kaikki tulevat tapahtumat päivämäärineen. Listan pääsee tarkistamaan tästä.

From, Laura
Kirjastopalvelupäällikkö
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kirjastopalvelut
0401335782
laura.from[at]pirkkala.fi