Pirkkalan kirjastot


Pirkkalan kirjaston toimipisteitä ovat pääkirjaston lisäksi Nuolialan, Toivion ja Kirkonkylän kirjastot. Pirkkalan kirjastot tarjoavat maksutta asiantuntevaa tietopalvelua, monipuolisen kokoelman ja erilaisia tapahtumia.

Kirjastoista voit lainata perinteisten kirjojen lisäksi myös elokuvia, pelejä, äänikirjoja, LP-levyjä, CD-levyjä, lehtiä ja vieraskielistä aineistoa.

Pääkirjastosta ja Nuolialan kirjastosta löytyy aineistoa monipuolisesti sekä aikuisille että lapsille ja nuorille. Toivion omatoimikirjasto keskittyy lasten- ja nuorten aineistoon, mutta kirjastosta löytyy myös pieni kokoelma aikuisille. Kirkonkylän lainausaseman kokoelma koostuu vain lasten ja nuorten aineistosta. Listauksen tilatuista lehdistä näet täältä.

Jos et löydä haluamaasi aineistoa, voit myös varata sen piki-verkkokirjastosta valitsemalla noutopaikaksi kyseisen kirjaston. Pirkkalan kirjaston omaan kokoelmaan (pääkirjasto, Nuoliala, Toivio ja Kirkonkylä) kohdistuvat varaukset ovat maksuttomia. Aineistoa, jota ei ole Pirkkalan kirjastossa, voi tilata seutulainaksi muista PIKI-kirjastoista tai kaukolainaksi muualta.

 

Ajakohtaista Pirkkalan kirjastoissa:

Nuolialan lähikirjasto siirtyy kesän aikana uusiin tiloihin ja muuttoon liittyvät valmistelut ovat alkaneet.

Nuolialan kirjasto on suljettuna ajalla 6.5. - 7.8. Tuona aikana Nuolialan kirjastosta ei voi lainata aineistoa tai noutaa varauksia eikä sinne myöskään voi palauttaa aineistoa. Asiakkaiden tulee muuttaa omien varaustensa noutopaikaksi Pirkkalan pääkirjasto tai Toivion lähikirjasto niiden varausten osalta, jotka eivät vielä ole kuljetettavana asiakkaalle. Varauksen noutopaikan voi muuttaa itse verkkokirjastossa tai pyytää kirjaston henkilökuntaa muuttamaan se kirjastossa.

1.4. alkaen Nuolialan kirjastoa ei voi enää valita varausten noutopaikaksi, vaan varaukset noudetaan pääkirjastolta, ellei asiakas itse ole valinnut noutopaikaksi jotain muuta Pirkanmaan kirjastoa. 1.4. jälkeen lainattujen lainojen eräpäiväksi tulee pidennetysti maanantai 12.8. Lainat voi Nuolialan kirjaston ollessa kiinni palauttaa maksutta mihin tahansa Pirkanmaan kirjastoon.

Pahoittelemme asiakkaille aiheutuvaa vaivaa ja toivotamme kaikki tervetulleiksi Nuolialan uusiin kirjastotiloihin 8.8. alkaen.

Lisätietoja antaa kirjastopalvelupäällikkö
Laura From
040 133 5782
laura.from@pirkkala.fi

Jokaisen kirjaston aukioloajat löydät niiden omilta sivuilta! Pääkirjasto, Nuoliala, Toivio ja Kirkonkylä.

Tapahtumat listattuna

Kirjastossa tapahtuu -sivulla listataan kaikki tulevat tapahtumat päivämäärineen. Listan pääsee tarkistamaan tästä.

From, Laura
Kirjastopalvelupäällikkö
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kirjastopalvelut
0401335782
laura.from[at]pirkkala.fi