Perustietoa palveluista

Etusivu » Sivistys ja vapaa-aika » Kirjasto » Perustietoa palveluista

Lainaa

Kirjaston aukioloaikana sinulla on mahdollisuus mm. lainata ja varata aineistoa, lukea lehtiä, käyttää nettikoneita sekä saada palvelua tiedonhaussa. Kirjojen lisäksi voit lainata pääkirjastosta CD-levyjä, elokuvia, kielikursseja, äänikirjoja, konsolipelejä sekä CD-ROM-levyjä. Kirjastoon on hankittu myös elektronisia tietokantoja ja lehtiä asiakkaiden käyttöön. Kirkonkylän kirjastoissa on pelkästään lasten ja nuorten aineistoa ja Toivion omatoimikirjastosta löytyy lasten- ja nuorten aineiston lisäksi pieni kokoelma aikuisille. Muuta aineistoa saadaan näihinkin toimipisteisiin varaamalla aineistoa ja valitsemalla noutopaikaksi halutun yksikön. Piki-kirjastojen kokoelman lisäksi voit tilata myös kaukolainoja osoitteesta kaukolaina@pirkkala.fi tai käymällä kirjastossa.

Kirjastossa voit myös liittyä Celia-kirjaston asiakkaaksi. Lue lisää sivun lopusta!

Varaa työasema

Voit varata kirjaston tietokoneita internetin käyttöön, skype-puheluiden soittoon tai digitointiin varausjärjestelmän kautta osoitteessa http://www.eb2.dpg.fi/pirkkala/kirjaus.aspx.

Käytä verkkokirjastoa

Pirkkalan kirjasto on osa Pirkanmaan kirjastojen yhteistä Piki-yhteisjärjestelmää. Järjestelmään kuuluvilla kirjastoilla on yhteiset lainaaja- ja aineistorekisterit. Piki-kirjastoissa kirjastokorttina toimivat kaikki jäsenkirjastojen antamat kirjastokortit. Piki-kirjastojen yhteinen verkkopalvelu on nimeltään Piki-verkkokirjasto.

Käytä mobiilikirjastoa

PIKI-päivänä maanantaina 23. syyskuuta julkaistiin uusi PIKI-mobiilikirjastosovellus, jossa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilainamahdollisuus. Sekä Android- että iOS-versiona saatava sovellus täydentää PIKI-verkkokirjastoa, jonka istuntojen määrä on jo yli 2,5 miljoonaa vuodessa ja suosio kasvaa jatkuvasti.

  -  Verkkokirjaston mobiilikäyttö kattaa jo puolet kaikesta käytöstä, joten erillinen sovellus helpottaa kirjastoasiointia. Sovelluksella voi kätevästi uusia lainat, tehdä varauksia ja hakuja. Sähköinen kirjastokortti kulkee PIKI-mobiilikirjastossa aina mukana ja toimii tavallisen kirjastokortin tavoin lainaamisessa ja omatoimikirjaston avaimena, koordinaattori Pirjo Järvinen sanoo.

Kaverilaina

Uusi toiminto kaverilaina onnistuu sovelluksessa, jos sekä lainaajalla että kaverilla on käytössä PIKI-mobiilikirjastosovellus. Kaveri skannaa sovelluksessa haluamansa kirjan tiedot ja lähettää pyynnön kaverilainaan. Jos teoksessa ei ole varauksia, alkuperäinen lainaaja saa sovelluksessa pyynnön siirtää laina kaverille.

PIKI-mobiilikirjasto ei korvaa perinteistä PIKI-verkkokirjastoa, sillä monipuoliset tiedonhaut, lehtien varaaminen, verkkomaksaminen ja omien tietojen päivitys hoidetaan edelleen verkkokirjastossa.

PIKI-mobiilikirjasto

  • Helppokäyttöinen sovellus nopeaan kirjastoasiointiin
  • Omat lainat ja uusinta
  • Teosten haku, saatavuus ja varaaminen
  • Sähköinen kirjastokortti
  • Kaverilaina
  • Käyttöönotto kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla
  • Saatavissa Google Play-  ja App Store -sovelluskaupoista
  • PIKI-mobiilikirjasto-ohjeet

Celia

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto, jonka valikoimissa on kymmeniätuhansia äänikirjoja. Jos painetun tekstin lukeminen tuottaa sinulle vaikeuksia esimerkiksi sairauden, vamman tai muun vastaavan syyn vuoksi, voit liittyä Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi kirjastossa.

Lue lisää Celiasta: www.celia.fi

Dahlman, Riina
Kirjastovirkailija
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kirjastopalvelut
044 486 1536
riina.dahlman[at]pirkkala.fi