Lukukoirat

Pirkkalan lukukoiratoiminta

Pirkkalassa, Nuolialan kirjastolla on vuoden 2013 alusta saakka ollut käynnissä lukukoiraprojekti. Meidän lukukoiriamme ovat tällä hetkellä Suomen Karva-Kaverit ry:n sileäkarvainennoutaja Milo, sekä whippetit Piri ja Polle. Lukuaika on Nuolialassa joka tiistai-ilta klo 18 - 19, jolloin kuka tahansa voi varata ajan ja tulla lukemaan koiralle. Toiviossa Milolle voi lukea joka toinen tiistai 18.2. alkaen. Lukukoiratuokio kestää n. 15 minuuttia ja läsnä on lukijan ja koiran lisäksi vain koiran ohjaaja. Lukijan niin halutessa, myös vanhempi, kaveri tai muu läheinen saa tulla mukaan lukuhetkeen.

Miksi koirille luetaan?

Lukukoira on pääasiassa kirjastoissa työskentelevä koira, jonka tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauta virheistä, vaan kuuntelee hyväksyen kuulemansa ja antaa huomion lukijalle. Lukukoiratoiminnan tarkoitus on innostaa lukemaan ja tukea lukemaan oppimista suorituspaineettomassa ympäristössä. Sen on todettu useissa tutkimuksissa kannustavan etenkin pieniä lapsia lukemaan. Koiran läsnäololla on koettu olevan rauhoittava vaikutus ja lapset pystyvät keskittymään lukemisen opetteluun.

Lukukoirat

Olemme lukukoirat Milo, Piri ja Polle! Milo on rodultaan sileäkarvainennoutaja ja Piri & Polle ovat molemmat whippetejä. Milo ja Polle ovat poikia, Piri on tyttö. Polle nuori koiranalku ja se on kotoisin Norjasta. Se osaa kuitenkin jo ihan hyvin suomea, joten sillekin saa lukea suomeksi, samalla sekin oppii lisää!

Kaikki me lukukoirat pidämme paljon lapsista, joten meitä ei kenenkään tarvitse pelätä tai arastella. Jos haluat varata ajan ja tulla lukemaan meille, käy Nuolialan kirjastossa, soita p. 050 434 9676 tai laita sähköpostia nuoliala@pirkkala.fi

Valitettavasti Suomen Karva-Kavereilta ohjeistuksen, että kaikki Karva-Kaverivierailut tulee toistaiseksi peruuttaa ja laittaa jäihin.
Nuolialassa ja Toiviossa työskentelevät lukukoirat toimivat Suomen Karva-Kavereiden alaisuudessa, joten toimimme heidän sääntöjensä ja ohjeistustensa mukaan.
Toivotaan, että saadaan lukukoiratoiminta vielä uudelleen käynnistettyä kevään edetessä!
Pahoittelemme kovasti!

Heiskanen, Jenni
Kirjastovirkailija, Nuolialan kirjasto
Hyvinvointia edistävät palvelut, kirjastopalvelut
050 434 9679
jenni.heiskanen[at]pirkkala.fi