Digitointi

Ensimmäisellä kerralla varaa aika opastusta varten soittamalla kirjastoon 050 435 0241 tai Aleksi Hellstenille 050 435 0262. Huomaattehan, että työskentelemme kahdessa vuorossa. Soitamme takaisin heti kun se on mahdollista!

Pirkkalan pääkirjastossa on kolme digitointiasemaa, jossa voit digitoida ja editoida omia aineistojasi. Ohjelmia ovat Audacity, Photoshop 8 ja Premiere Elements.

Voit varata ajan  E-bookingista. Ensimmäisellä kerralla on varattava opastusaika soittamalla numeroon 050 435 0241 tai Aleksi Hellstenille 050 435 0262.

Digitointiasemien käyttö edellyttää käyttösääntöjen hyväksymistä. 

Voit väliaikaisesti tallentaa työsi kirjaston editointikoneelle. Suosittelemme kuitenkin ottamaan mukaan oman DVD-levyn, USB-muistitikun tai ulkoisen kovalevyn. Ulkoinen kovalevy on suositeltavin vaihtoehto.

Digitointiasema (E-bookingissa osasto on x-digitointiasema).

Digitointiasemalla voit digitoida ja editoida seuraavia aineistoja.

  • Filminegatiivit, diat ja paperikuvat.
  • Videot: VHS, VHS-C, Beta (vain Betamax), 8mm videokasetit.
  • C-kasetit.

Kelanauhojen sisältöä voi kuunnella kirjastossa, mutta siirto digitaaliseen muotoon ei enää onnistu laitteen vian vuoksi.

Digitointiasemalla on käytettävissä Minidv-kameroita. Jos tuot oman laitteen, niin varmista, että otat kaikki tarvittavat johdot mukaan.

Kaitafilmien digitointiasema (E-bookingissa osasto on x-kaitafilmin digitointi).

kaitafilmiasemalla voit digitoida 8 mm:n kaitafilmejä sekä editoida niitä halutessasi. Mikäli sinulla on äänifilmiä, voit siirtää vain kuvan, ääni ei tässä järjestelmässä siirry.

Videoiden siirto dvd:lle onnistuu myös suoraan siirtämällä. Tällä laitteella ei voi editoida VHS-videota. Laite sijaitsee pääkirjaston lukutilassa ja on vapaasti varattavissa E-bookingista (E-bookingissa osasto on Videokasettien siirto dvd:lle) neljäksi tunniksi kerrallaan. Huomioithan, että Lukutila on hiljainen tila.

Hellsten, Aleksi
Informaatikko
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kirjastopalvelut
050 435 0262
aleksi.hellsten[at]pirkkala.fi