Digitointi

Ensimmäisen kerran opastus täytyy sopia aina henkilökohtaisesti Aleksi Hellstenin kanssa soittamalla numeroon 050 435 0262. Huomaattehan, että työskentelemme kahdessa vuorossa. Soitamme takaisin heti kun se on mahdollista! Voit tiedustella digitoinnista soittamalla asiakaspalvelun numeroon 050 435 0241.

Johtuen Covid-19 -tilanteesta, digiopastuksia ei toistaiseksi järjestetä.

Pirkkalan pääkirjastossa on kolme digitointiasemaa, jossa voit digitoida ja editoida omia aineistojasi. Ohjelmia ovat Audacity, Photoshop 8 ja Premiere Elements.

Voit varata ajan  E-bookingista. Ensimmäisellä kerralla on varattava opastusaika soittamalla Aleksi Hellstenille 050 435 0262 tai numeroon 050 435 0241.

Digitointiasemien käyttö edellyttää käyttösääntöjen hyväksymistä. Asiakkaalla on oltava PIKI-kirjastokortti. Se voidaan myös asiakkaalle maksutta tehdä.

Voit väliaikaisesti tallentaa työsi kirjaston editointikoneelle. Suosittelemme kuitenkin ottamaan mukaan oman DVD-levyn, USB-muistitikun tai ulkoisen kovalevyn. Ulkoinen kovalevy on suositeltavin vaihtoehto.

Digitointiasema (E-bookingissa osasto on x-digitointiasema).

Digitointiasemalla voit digitoida ja editoida seuraavia aineistoja.

  • Filminegatiivit, diat ja paperikuvat.
  • Videot: VHS, VHS-C, Beta (vain Betamax), 8mm videokasetit.
  • C-kasetit.

HUOM! Kelanauhoja ei voi enää edes kuunnella pääkirjastossa laiterikon vuoksi. Nauhuria yritetään huoltaa, mutta jatko on epävarmaa.

Digitointiasemalla on käytettävissä Minidv-kameroita. Jos tuot oman laitteen, niin varmista, että otat kaikki tarvittavat johdot mukaan.

Kaitafilmien digitointiasema (E-bookingissa osasto on x-kaitafilmin digitointi).

kaitafilmiasemalla voit digitoida 8 mm:n kaitafilmejä sekä editoida niitä halutessasi. Mikäli sinulla on äänifilmiä, voit siirtää vain kuvan, ääni ei tässä järjestelmässä siirry.

Videoiden siirto dvd:lle onnistuu myös suoraan siirtämällä. Tällä laitteella ei voi editoida VHS-videota. Laite sijaitsee pääkirjaston lukutilassa ja on vapaasti varattavissa E-bookingista (E-bookingissa osasto on Videokasettien siirto dvd:lle) neljäksi tunniksi kerrallaan. Huomioithan, että Lukutila on hiljainen tila.

Hellsten, Aleksi
Informaatikko
Hyvinvointia edistävät palvelut, Kirjastopalvelut
050 435 0262
aleksi.hellsten[at]pirkkala.fi